вторник, 21 май 2013 г.

Студен Рататуи


Рецептата е от кулинарната книга на Цептер, с малки изменения от мен.
Ястието се оказа много вкусно, както топло така и студено. Донякъде ми напомня за лятната яхния на мама. Сега разбирам защо във филмчето "Рататуи", когато критикът опита ястието се пренесе назад в детството.
Преди време съм показвала друг вариант на Рататуи.


Продукти:
1/2 зелена тиквичка
1/2 бяла тиквичка
1/2 патладжан
1 червена чушка
1 глава лук
1 голям червен домат
2 скилидки чесън

зехтин
сол
розмарин



Приготвяне:
Нарежете тиквичките на едри кубчета, синият домат първо на кръгчета, след което на широки ленти, чушката на ивици, лука на едро.




Загрейте съд Цептер, докато индикаторът достигне температурата на готвене. След което намалете котлона.
Налейте зехтин да загрее и добавете лукът и чушките. Задушете за 2-3 минути, след което добавете тиквичките, патладжана и чесъна - цели необелени скилидки.
Оставете под капак до омекване на зеленчуците.
Посолете ястието, добавете обелените и изчистени от семки домати, нарязани на дребно.
Доварете ястието.
Оставете да се охлади в съда, може след като изстине да го сложите в хладилник.
Сервирайте с клонче розмарин.





7 коментара:

  1. Кате, и двата варианта изглежда и звучат чудесно. С толкова много зеленчуци то си е направо експлозия от вкусове. А снимките ти са супер!
    Хубав и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, трудно те следя, че ти си истинска фурия в кухнята :))) Чудесна, лека, лятна гозбичка виждам тук, а за една бройка да я пропусна. Хубав и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Лято е!
    Предложението е супер!
    прегръдки мила

    ОтговорИзтриване
  4. Точно сега му е момента,много вкусно и свежо предложение,и бързо за приготвяне!

    ОтговорИзтриване
  5. O, благодаря ти, това предложение е точно в десятката.
    Много ми харесва и ще го приготвя обезателно.:)
    Изпращам ти сърдечни поздрави.:)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна лятна яхнийка :) Бих я хапнала и студена и топла:)

    ОтговорИзтриване