Страници
Студен Рататуи
Рецептата е от кулинарната книга на Цептер, с малки изменения от мен.
Ястието се оказа много вкусно, както топло така и студено. Донякъде ми напомня за лятната яхния на мама. Сега разбирам защо във филмчето "Рататуи", когато критикът опита ястието се пренесе назад в детството.
Преди време съм показвала друг вариант на Рататуи.
Продукти:
1/2 зелена тиквичка
1/2 бяла тиквичка
1/2 патладжан
1 червена чушка
1 глава лук
1 голям червен домат
2 скилидки чесън
зехтин
сол
розмарин
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на едри кубчета, синият домат първо на кръгчета, след което на широки ленти, чушката на ивици, лука на едро.
Налейте зехтин в касрола да загрее и добавете лукът и чушките. Задушете за 2-3 минути, след което добавете тиквичките, патладжана и чесъна - цели необелени скилидки.
Оставете под капак до омекване на зеленчуците.
Посолете ястието, добавете обелените и изчистени от семки домати, нарязани на дребно.
Доварете ястието.
Оставете да се охлади в съда, може след като изстине да го сложите в хладилник.
Сервирайте с клонче розмарин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, и двата варианта изглежда и звучат чудесно. С толкова много зеленчуци то си е направо експлозия от вкусове. А снимките ти са супер!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден ти желая!
Кате, трудно те следя, че ти си истинска фурия в кухнята :))) Чудесна, лека, лятна гозбичка виждам тук, а за една бройка да я пропусна. Хубав и успешен ден!
ОтговорИзтриванеЛято е!
ОтговорИзтриванеПредложението е супер!
прегръдки мила
i tova go obiçam ........
ОтговорИзтриванеТочно сега му е момента,много вкусно и свежо предложение,и бързо за приготвяне!
ОтговорИзтриванеO, благодаря ти, това предложение е точно в десятката.
ОтговорИзтриванеМного ми харесва и ще го приготвя обезателно.:)
Изпращам ти сърдечни поздрави.:)
Страхотна лятна яхнийка :) Бих я хапнала и студена и топла:)
ОтговорИзтриване