сряда, 18 февруари 2015 г.

Карфиолени овчици:)


Популярна идея за декорация от храна или как да превърнем карфиолът в овца:). Нещо като пълнените прасенца по време на пости.
Аз реших карфиолът да го изпека на фурна, затова и овцете са ми малко по-различни на външен вид, но ги излапахме до една:))).
Оказа се, че съм ги докарала на визия почти като една играчка на Ицко:).



Продукти:
1 глава карфиол
зехтин
сол
скилидки чесън
Пармезан
Маслини


Приготвяне:
Измийте карфиолът, подсушете го и го накъсайте на големи розички. Посолете ги и ги полейте със зехтин.
Застелете тава с хартия за печене и подредете на един пласт розичките. Между тях поставете обелените скилидки чесън.
Изпечете карфиолът във фурна на 180 градуса, за около 30-40 минути, зависимост колко хрупкав желаете да е.
Извадете го, поръсете с пармезан, оставете го да се охлади и декорирайте с маслинки.



19 коментара:

  1. Нямаш грешка, Кате! Мъникът сигурно е бил във възторг от клонирането на играчката. Че и вкусна при това! :))
    Спорен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, страхотно си ги издокарала, Кате! И тази овчица с количката... :))) - много весела публикация!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, за първи път виждам тази идея! Много са сладурски овчиците!Чудесни и на вкус! Сега отивам да видя червения код.

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че сладурски са станали ,Кате! Сякаш ще заблеят всеки момент:)

    ОтговорИзтриване
  5. Лесна и вкусна рецепта, Кате с прекрасна декорация.Благодаря за идеята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Много ми е любим печения карфиол по този начин, но никога не съм се сещала, че може да се декорира така, много сладко :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ех,Кате имаш много разчупено мислене...Харесва ми!:)

    ОтговорИзтриване
  8. Ах, че сладури, са тези малки овчици :) Прекрасна идея, Кате! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са, Кате! Не съм опитвала печен карфиол. Всъщност дори никакъв, само на туршия, където го обожавам. Ще опитам и така.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. И на вкус си ги докарала, Бонбон! Аз много обичам такъв, а и децата- да им се ненадяваш;)
    Прегръдка за теб и поздрави на ицко!

    ОтговорИзтриване
  11. Хах,много са яки,Кате,напълно в унисон с играчката,невероятна идея,поздравявам те,скъпа!Бодвам си едничка с наслада!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Уникална си, невероятна идея, а за изпълнението - думи нямам! Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотно предложение, Кате -
    всеки път уникална, креативна и впечатляваща...
    Адмирации!

    ОтговорИзтриване
  14. Досущ като играчката :) Голяма си скица Кате! Голяма прегръдка и от мен :)

    ОтговорИзтриване
  15. Много са сладурски, Кате! Чудесни!

    ОтговорИзтриване
  16. Иха, Кате, смях се от сърце - чудни овчици...
    Ама ти пак ли подкара постите, а?

    ОтговорИзтриване
  17. Кате, освен, че това е много вкусно :))), това ястие те кара да се усмихнеш. Браво! Наистина са си овчички!

    ОтговорИзтриване
  18. Катенце, ама "печени" са много по-симпатични. Обещавам и аз да изненадам моето пораснало момче така, и двамата обичаме карфиол. :) Благодаря ти много, че сподели!
    Прегръдки. :)

    ОтговорИзтриване
  19. Много си е добър цвета им! Няма само бели овце! :)))
    Отново прекрасна и оригинална идея и изпълнение!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване