събота, 27 юни 2015 г.

Панирани тиквички


За разнообразяване на пържените тиквички, предлагам панирани:), нищо ново под слънцето, ама за подсещане, че понякога човек се чуди какво и как да сготви:). Което ми напомня и за панирани патладжани...:)




1 непълна ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. бира
сол

зехтин или олио за пържене
брашно за овалване


Тиквичките се измиват и нарязват на филийки.
Брашното с бирата и солта се разбиват в купа. Ако прецените в сместа може да добавите още бира или брашно:).
Тиквичките се потапят в брашно, след което в панировката и се пържат в тиган със загрято олио или зехтин. Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

5 коментара:

  1. Толкова златисти и хрупкави, истинско изкушение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Панирани наистина не съм хапвала. Харесва ми идеята и ще пробвам с тиквичките, които чакат в хладилника:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглеждат, Кате! Не бих отказала една порция!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле как си се вихрила, докато надникна!

    ОтговорИзтриване
  5. Хич не съм им фен на тиквичките, ама всяка година си сеем, а и са полезен зеленчук, та се прежалвам и хапвам и аз. Точно панирани ми харесват, особено с млечен сос. Добре че напомни за тази рецепта. Като посъбера сега от новите тиквички ще направя панирани.

    ОтговорИзтриване