вторник, 30 юни 2015 г.

Яйца по рецепта на мама


Една от любимите ни мамини манджи е тази. Продуктите са относително количество, а пък пресните могат да бъдат заменени и през зимата с налични сухи:).



Продукти:
5-6 стръка пресен лук
няколко стръка магданоз
няколко стръка джоджен
1/2 ч.л. брашно
сол
1 ч.л. червен пипер
300 мл вода
4 яйца


Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно с малко от перата, заедно с джоджена и магданоза. В тиган се загрява олио и зелениите се добавят в него. Запържват се на среден огън за около 3-4 минути, към тях се добавят брашното и червеният пипер. Разбърква се и се наливат 300 мл вода. Вари се до омекване на лука.
При необходимост се налива още вода. Както ври ястието се счупват яйцата и се вари до готовност, ако се наложи яйцата се обръщат с лъжица.
.


4 коментара:

  1. Ех,че леснооооо!
    Предполагам ,че е прелестен сосът......
    Поздравления за предложението,Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    не съм правила яйцата точно по този начин, но рецептата ми хареса за бързо предястие или основно ястие.Бързо, лесно и вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Имам слабост към такива обикновени, но вкусни гозбици, особено пък щом са мамини! Открадвам ти рецептата, Кате!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. О, такова не съм опитвала, а звучи невероятно...обичам такива рецепти!

    ОтговорИзтриване