Страници
Сач със пилешко месо
Сачовете са от тези съдове, в които каквото и да сготвиш- все ще е вкусно. Има много рецепти в интернет, обикновено не се водя от рецепта и винаги правя различни, защото са пълни импровизации според наличните продукти. Реших обаче да споделям част от тях. Вие може да ги промените изцяло по ваш вкус. Количеството на продуктите е според нуждите, големината на сача, тук по-скоро споделям комбинирането.
Продукти:
Пилешко месо от бут
гъби
лук
картофи
печени чушки
маслини
суджук
сирене камембер
моцарела
кашкавал
сол
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тиган с олио на котлон да се запържи. Като омекне добавете месото, нарязано на кубчета, картофите на колелца и гъбите на ивици. Като изври течността, която са пуснали добавете чушките и запържете всичко. Посолете и подправете с черен пипер. Добавете малко бульон, за да не е суха сместа.
Изсипете в намаслен сач и разпределете равномерно. Поръсете с нарязани маслини, суджук, моцарела, кашкавал и камембер.
Запечете във фурната. Не я загрявайте предварително и печете на максимум 180 градуса, за да не спукате сача.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Огладнях, сигурна съм, че много вкусно, Кате! Пържоли мятам на моя и се харесват от всички. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЕви, как ги правиш пържолките, че ме изкуши:)?
ИзтриванеЕх, че вкусно! отиде ми диетата:)
ОтговорИзтриванеТраянче, имам чувството, че само от гледане на вашите блогове човек се храни:)
ИзтриванеКанди, направо улучи слабото ми място. Обожавам всичко приготвено на сач, а все още не съм се наканила да си купя. Крайно време е да се замисля, особено с тази твоя провокация. Изглежда много вкусно и май огладнях!
ОтговорИзтриванеНинче, хубаво е да го има човек, малко е тежичък, заема повечко място, заедно с поставката, но пък е вкусно да се готви с него:). Знам, че не трябва да се кисне във вода, първият така ми се разпадна:), незнам от качество ли нещо е зависело или така се случва, но гледам, че всички готвят с малко течност.
Изтриванеоооо не съм приготвяла нищо на сач,но явно е крайно време да си купя
ОтговорИзтриванеизглежда адски апетитно
Веднъж опитах сач с 3 вида месо и зеленчуци ,ммммм....
А твоите вкусотиии,Кате ......човек може да ,мечтае за тях :)))
хубав ден мила
В сач може да приготвяш всичко, но достигнах до извода, че трябва предварително да се пържи или вари, в сача само се запича и придава страхотен вкус и вид на ястието. Прегръдки, Мимче!:)
ИзтриванеКупих си сач при последното ми идване в Б-я , посрещах гости веднъж с него ....останаха очаровани от вкуса :) ! Рецептата ти е супер ,Кате ,ще пробвам и така ! Чао ,мила и хубав следобед :* !
ОтговорИзтриванеИйв, ще промениш италианската кухня:):):)
ИзтриванеПрекрасно предложение, Кате! И аз като останалите огладнях. За вкусът на храната приготвена в сач имаш право, така е, много по-вкусна се получава.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една весела и слънчева седмица от мен!
Да, Вени във всички глинени съдове храната е много вкусна:). Поздрави и от мен:)
ИзтриванеМного вкусничко изглежда този сач, Кате!
ОтговорИзтриванеНещо започнах да огладнявам...
Аз моят сач не съм го вадила от години. Трябва да сготвя нещо в него.
Прегръдки и пожелания за хубав ден!
Много обичам ястията в сач, но и аз го ползвам рядко. Но пък като го извадя гледай какво става:)
ИзтриванеТой твоя сач не е сач, направо енциклопедия на продукти...И у нас много се тачеше сача, но нещо с чистенето му имам проблем и затова сега приготвям нещата в чугунен тиган и само ги сервирам в сача.
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
:):):), то наистина като започна да слагам, се захласвам:)
ИзтриванеБонбон,
ОтговорИзтриванети май не спиш- кога ги върти тези страхотии???
Аз сач си нямам,но тук си събрала истинско пиршество, така че убедена съм ще остане малко и за мен;)
Хубава вечер!
За теб винаги, Мъхче!:)
ИзтриванеСтрахотно!Нямам сач и не съм правила у дома,но се обзалагам,че с тези продукти и особено камамбер ще е фантастично!
ОтговорИзтриване