Страници

Сач със пилешко месо


Сачовете са от тези съдове, в които каквото и да сготвиш- все ще е вкусно. Има много рецепти в интернет, обикновено не се водя от рецепта и винаги правя различни, защото са пълни импровизации според наличните продукти. Реших обаче да споделям част от тях. Вие може да ги промените изцяло по ваш вкус. Количеството на продуктите е според нуждите, големината на сача, тук по-скоро споделям комбинирането.




Продукти:
Пилешко месо от бут
гъби
лук
картофи
печени чушки
маслини
суджук
сирене камембер
моцарела
кашкавал
сол
черен пипер

Приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тиган с олио на котлон да се запържи. Като омекне добавете месото, нарязано на кубчета, картофите на колелца и гъбите на ивици. Като изври течността, която са пуснали добавете чушките и запържете всичко. Посолете и подправете с черен пипер. Добавете малко бульон, за да не е суха сместа.
Изсипете в намаслен сач и разпределете равномерно. Поръсете с нарязани маслини, суджук, моцарела, кашкавал и камембер.
Запечете във фурната. Не я загрявайте предварително и печете на максимум 180 градуса, за да не спукате сача.


19 коментара:

  1. Огладнях, сигурна съм, че много вкусно, Кате! Пържоли мятам на моя и се харесват от всички. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че вкусно! отиде ми диетата:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, имам чувството, че само от гледане на вашите блогове човек се храни:)

      Изтриване
  3. Канди, направо улучи слабото ми място. Обожавам всичко приготвено на сач, а все още не съм се наканила да си купя. Крайно време е да се замисля, особено с тази твоя провокация. Изглежда много вкусно и май огладнях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нинче, хубаво е да го има човек, малко е тежичък, заема повечко място, заедно с поставката, но пък е вкусно да се готви с него:). Знам, че не трябва да се кисне във вода, първият така ми се разпадна:), незнам от качество ли нещо е зависело или така се случва, но гледам, че всички готвят с малко течност.

      Изтриване
  4. оооо не съм приготвяла нищо на сач,но явно е крайно време да си купя
    изглежда адски апетитно
    Веднъж опитах сач с 3 вида месо и зеленчуци ,ммммм....
    А твоите вкусотиии,Кате ......човек може да ,мечтае за тях :)))
    хубав ден мила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В сач може да приготвяш всичко, но достигнах до извода, че трябва предварително да се пържи или вари, в сача само се запича и придава страхотен вкус и вид на ястието. Прегръдки, Мимче!:)

      Изтриване
  5. Купих си сач при последното ми идване в Б-я , посрещах гости веднъж с него ....останаха очаровани от вкуса :) ! Рецептата ти е супер ,Кате ,ще пробвам и така ! Чао ,мила и хубав следобед :* !

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно предложение, Кате! И аз като останалите огладнях. За вкусът на храната приготвена в сач имаш право, така е, много по-вкусна се получава.

    Прегръдки и една весела и слънчева седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Вени във всички глинени съдове храната е много вкусна:). Поздрави и от мен:)

      Изтриване
  7. Много вкусничко изглежда този сач, Кате!
    Нещо започнах да огладнявам...
    Аз моят сач не съм го вадила от години. Трябва да сготвя нещо в него.
    Прегръдки и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обичам ястията в сач, но и аз го ползвам рядко. Но пък като го извадя гледай какво става:)

      Изтриване
  8. Той твоя сач не е сач, направо енциклопедия на продукти...И у нас много се тачеше сача, но нещо с чистенето му имам проблем и затова сега приготвям нещата в чугунен тиган и само ги сервирам в сача.
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :):):), то наистина като започна да слагам, се захласвам:)

      Изтриване
  9. Бонбон,
    ти май не спиш- кога ги върти тези страхотии???
    Аз сач си нямам,но тук си събрала истинско пиршество, така че убедена съм ще остане малко и за мен;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно!Нямам сач и не съм правила у дома,но се обзалагам,че с тези продукти и особено камамбер ще е фантастично!

    ОтговорИзтриване