Страници

♥ Занте: Магическо синьо!

Закинтос

Веднъж погледнеш ли към него гледката остава за цял живот в сърцето ти! Няма такова усещане, няма такъв син цвят, няма такова привличане: Заливът Навагио / Навайо...


Най-сниманото място на остров Закинтос. Едно от най-сниманите места в света. В редиците на най-красивите кътчета на нашата планета!


През 1980 година гръцкият флот преследвал кораб, превозващ контрабандни цигари и алкохол. Корабът засяда, а екипажът му напуска с лодки. След години вълните изхвърлят кораба на брега и той остава закотвен там завинаги. Невероятен е контрастът на романтичният залив и ръждясалият кораб.


Плажът е заобиколен от всички страни със стръмни и високи бели скали. На една от тях е изградена платформа за наблюдение, намира се в близост до Анафонитрия. Достъпът до залива е само по вода. Цялата местност е много живописна, накъдето и да погледне човек към необятната морска шир контрастите на синьо-зелените цветове привличат погледа.








Безспорно няма думи, които биха могли да опишат тези мигове, няма снимки, които биха могли да пресъздадат тази красота...


10 коментара:

  1. Наистина голяма красота, Кате! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно, чудесно, невероятно, райско място! А снимките са много добри! Усмихнат понеделник, Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце, хиляди пъти благодаря... Очите ми се напълниха, голяма красота! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Приказно!!! Кате, снимките са ти страхотни, а на това място и аз си обещавам да отида някой ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудно красиви гледки, Кате.Чудесно местенце за отмора и релакс, благодаря ти, че го представяш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Кате,не веднъж съм споменавала,че не съм от най-запалените фенове на гръцката територия,но точно този залив и тези кадри са безценни за всяка колекция и със сигурност заслужават да напълнят окото както разглеждайки ги,така и на живо!Много е красиво,много!Благодаря ти за удоволствието,скъпа!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз ти благодаря за удоволствието да разгледа тези изящни кътчета от Гърция! Влюбих се, разбираш ли?! Влюбих се!!! Искам час по - скоро да съм там, да видя с очите си тази неземна красота! Благодаря, че сподели с нас! Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина магическо синьо Кате :) Красота!

    ОтговорИзтриване
  9. Сигурно на живо е още по-красиво. Приятели ходиха и те са направили подобни снимки, та както казваш - едно от най-сниманите места в света. Много е красиво и пленяващо. Някой ден, може би ще го видя и аз на живо :)

    ОтговорИзтриване