неделя, 20 ноември 2011 г.

чийзкейк



Рецепти за чийзкейк много - В едни присъства желатин, други се пекат...Реших да направя една импровизация, пък да става каквото ще:):):). Най- много да се изяде :):):):

за блата:
1 опаковка 180 гр обикновени бисквити Изгрев светли
1 непълно пакетче краве масло около 100 гр
2 с.л. пудра захар

за крема:
1 пакетче крема сирене 125 гр
100 мл сметана за готвене/ тя е по-гъста от сладката/+ 2 с.л. кисело мляко
2 с.л. пудра захар

за глазурата:
сладко от боровинки с цели плодове

Смелете бисквитите и ги размесете с размекналото се масло и пудрата захар. Получават се маслени трохи, които при притискане се слепват.
В тава с диаметър 21 см ги разтелете и ги натиснете хубаво, за да се образува нещо като блат.
Отгоре изсипете крема, приготвен от разбърканите с тел.бъркалка крема сирене, пудра захар, сметана и кисело мляко. Вместо течна готварска сметана и кисело мляко може да изполвате заквасена сметана.
Най-отгоре изсипете сладко от боровинки и загладете добре.
Покрийте с фолио и оставете в хладилник за няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар