сряда, 16 ноември 2011 г.

пълнена пъстърва


Продуктите за тази рецепта ще дам без количество, защото всичко зависи от големината и броя на рибите.
Пъстърва, лук, моркови,орехови ядки, сол, черен пипер, червен пипер, лимон, олио.

Лука и морковите нарежете на ситно и запържете в олиото.
Добавете нарязаните орехови ядки, сол, черен пипер.
Запържете още малко и сложете 1 ч.л. червен пипер и веднага отстранете от котлона, да не загори. Напълнете коремчето на рибката, която е посолена и леко намажете с лимон.
Завийте във фолио, сложете в тавичка и печете на 180 градуса.
Може в тавичката да се сложи малко вода, а иначе рибките не се зашиват с конец, фолиото ги държи :)

3 коментара:

  1. Любимия ми начин за приготвяне на пъстърва - със зеленчуци и във фолио....ммммммм уникално вкусно.Как се е излегнала удобно в това фолио просто да ти е неудобно да я притесниш :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз като много запален фен на рибата искам да те похваля за вкусния начин на приготвяне! Мога да си представя каква вкусотия е станала!:-))
    Браво, Candy!
    Прегръдки и хубава вечер!:-))

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря и на двечките! Малко с продукти на око е тази рецепта, но тя е по-скоро като идея, няма как да дам точни продукти, все пак зависи от големина и количество на рибките. Прегъдки и от мен!

    ОтговорИзтриване