сряда, 4 януари 2012 г.

свински джолан в гърне


Този джолан сготвих по рецепта на Лулу, но без гарнитурата от лукчета. Много е вкусен!: http://luluto.blogspot.com/2010/12/happy-end.html


Продукти:
1 свински джолан
1 глава лук
1 морков
200 мл червено вино
400 мл зеленчуков бульон
черен пипер
кимион
сол
прашинки канела



Посолете джолана. Поръсете го с черен пипер и го запържете за кратко от всички страни в тиганче с малко олио, колкото да се запечата:).
Поставете го в гърнето и добавете една глава лук, нарязана на едро и един морков на едро. Налейте виното и бульона. /Течността не покрива джолана/.
Добавете сол, ако е нужно/ заради бульона/, черен пипер, няколко прашинки канела, кимион. Затворете гърнето и го сложете във фурната. Включете на 150 градуса, не загрявайте предварително, за да не спукате гърнето. за 3 часа.
Печете до готовност, около 2 1/2 - 3 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар