понеделник, 4 март 2013 г.

Филенца с Горгонзола сос


Понеже в къщи аз съм любител на сините сирена в натурален вид,  реших от това да направя сос. Пилешкото пък исках да панирам с корнфлейкс, но не съм видяла, че е свършил, та го изпържих с царевично брашно.
Соса е сметанов, с добавка на Горгонзола. Ако не ви допада аромата на сиренето, може да го замените с друго.



Продукти:
Пилешко филе от бяло месо 
черен пипер
сол
яйце
царевично брашно
олио за пържене

сос:
Горгонзола
сметана, течна готварска


Посолете и поръсете с черен пипер филенцата.
Потопете филенцата в разбито яйце и след това в царевично брашно.
Изпържете ги в сгорещено олио от двете страни до златисто.
Извадете ги върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Сипете сметаната в съд на котлон и добавете натрошеното сирене докато се разтопи. Разбърквайте. Не прекалявайте със сиренето, примерно на 200 мл сметана - Горгонзола не повече от големината на  кибритена кутийка.

Сервирайте филенцата със сос.



4 коментара:

  1. Кате, и у нас сме любители на такива сосове!
    Филенцата изглеждат чудесно!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Не само че ми харесва, ами ще си оближа пръстите след подобно хапване. Толкова апетитни изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  3. Често използвам царевично брашно за овалване на продукти и ми харесва. Получава се хрупкава коричка, която личи и при теб на снимките!
    Много апетитни хапки и вкусно сосче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. О, допада ми соса с това сирене:)
    Отново чудесна рецепта!
    Напълнила си блога с прекрасности:)

    ОтговорИзтриване