Страници

Каша от коприва



Това е една от любимите ми пролетни рецепти на мама. Както и да я приготвям не става като нейната :), но пак е вкусно, даже много вкусно... Много е сложно да запиша количество на продуктите, защото не измервам нищо, всичко е "на око", но все пак ще оформя рецепта.




Продукти:
2 шепи връхчета на млада коприва
500 мл вода
сол
2 с.л. брашно
червен пипер
2 яйца
бучка сирене, колкото кибритена кутия
1 скилидка чесън

Приготвяне: Измийте копривата и я пуснете във 500 мл вряща подсолена вода. Оставете я да се вари на среден огън, докато омекне.
Изцедете я с цедка и я поставете в купа. Бульона запазете.
Добавете обелената скилидка чесън и брашното и ги счукайте.
Сложете ги в дълбок тиган с малко олио на котлон да се запържат и добавете червеният пипер. Разбъркайте и веднага добавете бульона от копривата, за да не загори пипера. Разбъркайте добре и оставете да се вари докато започне да се сгъстява.
Разбийте с вилица в купа яйцата и сиренето.
Добавете ги към копривата и разбъркайте. Оставете на котлона за няколко минути, докато яйцето се стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар