Страници
Пилешки дробчета по селски
Това ястие може да се приготви със свински, телешки или пилешки дробчета. В случая е с пилешки. Рецептата си е класика и въпреки това съм сигурна, че всяка рецепта се различава от другата, тъй като където и да съм го опитвала, все има нещо различно.
Продукти:
относително количество
1 кг пилешки дробчета
2 глави лук
2 чушки
3-4 домата
олио
брашно
черен пипер
сол
Приготвяне:
Измийте дробчетата и ги отцедете.
Поръсете ги с черен пипер.
Изпържете ги в загрято олио. Внимавайте, защото пръскат.
Извадете ги, посолете ги и ги разпределете в саханчета или гювечета.
В тенджера загрейте олио и добавете лука и чушките, нарязани на лентички.
Като омекнат и се запържат леко добавете обелените и нарязани на кубчета домати, посолете.
Оставете за няколко минути на котлона, след което изсипете сместа върху дробчетата.
Сложете саханчетата във фурна, включете на 180 градуса и печете докато се изпари течността.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
harika görünüyor, bayıldım.
ОтговорИзтриванеКате, неуморна си. Всичко е прекрасно, а съм сигурна и много вкусно. Слънчев ден ти желая.
ОтговорИзтриванеВ гювечета става много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ох, много обичам пилешки дробчета, а твоите изглеждат страхотно, Кате!!! така апетитно си ни ги поднесла в тия симпатични саханчета :)
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!!!
А това как го обичам!!!
ОтговорИзтриванеВече доста промених начина на приготвяне заради стомаха, но ми липсва и този вариант със запържените дробчета:)
Notumu aldım bunu mutlaka yapacağım ellerinize sağlık olsun..
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване