Страници
Боб с джолан
Тази рецепта я знам от една позната, отпреди 14 години. Задължително я приготвям през зимните месеци. И джолана е вкусен и боба още повече.
Рецептата общо взето си е стандартна рецепта за боб яхния, но при варенето на боба се слага и джолана.
Продукти:
1 свински джолан
1 купичка боб
1 глава лук
1 суха чушка
1 морков
джоджен
девисил
домат
2 с.л брашно
червен пипер
олио
Накиснете боба в студена вода и го оставете да престои една нощ.
Отцедете го и го сложете в тенджера.
Добавете джолана, и вода да покрие ястието, сухата чушка, джоджена, девисила, нарязания на ситно лук и настъргания морков.
Захлупете тенджерата и я оставете да се вари на бавен или среден огън.
Може да проверите как е водата, ако е необходимо добавете малко.
1/2 час преди готовност добавете доматите, настъргани или от консерва, посолете и сварете до готовност.
Ястието е готово общо за около 2 часа.
Извадете джолана и го обезкостете. Върнете месото в боба.
* Ако желаете извадете джолана и го поднесете отделно.
В тиган на котлона сложете малко олио и 2 с.л. брашно. Запържете до леко кафяв цвят.
Добавете червения пипер и отстранете от котлона.
Изсипете тази запръжка към сварения боб и разбъркайте.
Оставете на котлон на среден огън за около 15 минути или до сгъстяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Това много го обичам!Цункам те,Кате:)
ОтговорИзтриванеСтрахотна серия от традиционни ястия, Кате. След екзотиката пак си идваме на нашето, хех.
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев ден!
solche deftigen Eintöpfe gibt es bei uns auch ganz oft.....wir mögen das sehr.
ОтговорИзтриванеIch wünsche dir noch einen schönen Tag
LG
martina
De volta ao lar e com muuuuuiiiitas saudades dos Amigos... E aqui retornando me deparo com esta DELICIA!!!
ОтговорИзтриванеAnotei a receita para fazê-la em breve. Espero por sua visita :0)
Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Просто перфектно, едно любимо ястие!Поздрави!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусно изглежда, Кате!
ОтговорИзтриванеМного обичам такава комбинация.
Хубава вечер ти желая!
Отдавна не съм готвила така боба! Обикновено постен, най-много с някое парче колбас :)
ОтговорИзтриванеС джолан става невероятно вкусен!
Поздрави!
Черпя се, да знаеш!:)
ОтговорИзтриванеВеднага си го хапвам на обяд:)