вторник, 5 март 2013 г.

Медальоните с патладжан и телешко месо на Пепчо


Е, това е страхотно ястие! Пепи, благодаря ти за рецептата! Записвам я, да не вземеш да я скриеш някой ден:):):) Шегувам се! Просто винаги записвам тук рецептите, които ми харесват, дали от наши или чуждестранни блогове.
Наистина страхотна рецепта!
Оригинала на рецептата може да видите при Пепчо.

Първоначално мислех да не публикувам снимка, че вечерно време хич не ми се получават, но пък се получи едно червено сърце на патладжана, което нямаше как да не споделя:).


Продукти:
2 патладжана
около 400 гр телешко месо по избор
1 ч.ч. домати от консерва,/ нарязани на кубчета
4 с.л. олио
50 мл вода
50 мл червено вино
сол
черен пипер

сос:
2 ч.ч. домати от консерва
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
сол

2 с.л. олио

за поръсване:
кашкавал


Приготвяне:
Нарежете всеки патладжан на 3 или 4 части, като кръгове.
Издълбайте с лъжица всеки кръг, като му оставите дъно.
Посолете така получените купички и ги оставете да си пуснат горчивият сок.
Вътрешността нарежете на кубчета и също посолете.
Нарежете месото на кубчета с размер около 1х1 см.
Загрейте олиото в тиган и сложете месото да се запечата от всички страни.
Добавете половината от виното и водата. Оставете да се задушава с отворен капак, докато изври течността. Добавете останалата течност и оставете отново да изври. Добавете доматите и вътрешността на патладжаните и посолете. Варете около 40 минути. Ако е нужно се долива по малко вода.

Направете соса: Пасирайте доматите с пресованият чесън, солта и захарта.

Измийте патладжанените купички и ги подредете в тавичка.
Изсипете върху тях 1/2 от доматеният сос и ги напълнете с месото.
Излейте отгоре останалият доматен сос и олиото.
Покрийте тавата с фолио и печете във фурна на 200 градуса до готовност за около 1 час.
Отстранете фолиото, запечете за кратко.
Извадете ястието и поръсете с настърган кашкавал.


2 коментара:

  1. Das siehtr sehr toll aus...und war sicher oberlecker.........gefällt mir
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно ястие Катенце,много ми хареса.Пълнени патладжанчета с доматено чесново сосче поръсени с кашкавал...да си оближеш пръстите направо.:):):)
    Хубав ден ти желая Кате!

    ОтговорИзтриване