Страници
Код червено:)
След витаминозната публикация "Код зелено", ето, че дойде ред и на следващият цвят:)))
Есенна крем супа с печени зеленчуци
Продукти:
тиква
лук
морков
картоф
червено цвекло
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците на едри парчета, а по-дребните може да оставите и цели. / Може да ги обелите, а може да ги изпечете и с кората и след това да ги обелите/. Ако искате цвеклото може да го сварите предварително.
Застелете тава са хартия за печене и подредете зеленчуците на един ред. Посолете ги и ги полейте със зехтин. изпечете ги във фурна на 180 градуса, докато омекнат.
Извадете ги, пасирайте ги / обелете ги преди това, ако не сте:)/.
Може да разредите сместа със зеленчуков или друг бульон, или с прясно мляко. Може да си направите и пюре по този начин.
Поднесете супата с капчици олио от тиквени семки и белени тиквени семки.
Есенни фалафели с ябълка и цвекло
Оказа се, че фалафелите могат да се правят и с други вкусове и в интернет открих една доста популярна вече идея за фалафели с червено цвекло
Рецептата ми за фалафели е по рецепта от блога, като добавих червено цвекло и ябълка и смених царевичното брашно с ядково.
Продукти:
125 гр. суров сух нахут
1/2 литър вода
1 глава сварено, обелено и нарязано червено цвекло
1/4 обелена настъргана ябълка
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, пресована
ситно нарязан магданоз
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
щипка черен пипер
3 с.л. бадемово брашно
Сусам, за оваляне на фалафелите
Приготвяне:
Накиснете нахута във водата за 12 часа. Отцедете добре и го смелете в кухненски робот с останалите продукти. Смесете ги добре и оставете сместа да си почине около 30-40 минути.
Оформете кюфтенца - да не са големи - от около 1 с. л. смес, оваляйте ги в сусам. Подредете ги върху хартия за печене и ги оставете да престоят 30 минути.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Смути с червено цвекло
Отново популярно смути, може да се съчетават различни сокове и зеленчуци.
red beet smoothie
Продукти:
прясно изцеден сок от ябълка
прясно изцеден сок от лимон
сварено червено цвекло
Приготвяне:
Поставете в блендера цвеклото и го пасирайте. Разредете със соковете от ябълка и лимон.
И финала са любимите печени зеленчуци + печати с ябълка в сок от червено цвекло от Ицко:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добре си го подкарала с тези цветни кодове, Кате. :) Всичките ти предложения са чудесни - вкусни и здравословни! Взимам си една червена топка и ти пожелавам усмихнат и успешен ден, мила! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеКате, даваш ли ми код зелено за код червено? Ако да, веднага нападам вкусотиите ти. :) Ама как хубаво се вихрите вие с Ицко, браво!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден, Кате!
Красиво, вкусно, ароматно е пак при теб, Кате! Прегръдка голяма! :)
ОтговорИзтриванеАз съм заинтригувана от фалафелите. Не каза допаднаха ли ти на вкус, как го определяш? Прегърни се, Бонбон! Обичам червено цвекло!
ОтговорИзтриванеМъхче, цвеклото не ги променя като вкус. По-скоро ябълката, но може нея да не я добавяш. Общо взето на мен ми допаднаха. Изядохме ги, значи стават:)))) Е, класиката само с нахут си е класика. Мисля, че ако се изпържат като класиката ще е по-добре, но моята рецепта нали реших да е здравословна, та ги пъхнах във фурната. Прегърнах се:)))
ИзтриванеВеднага ще си "открадна" витаминозното смути.:)Всичко е толкова хубаво.Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеОбожавам червено цвекло и всичко много ми допадна! Особено фалафелите и то точно печени! Прегръд!
ОтговорИзтриванеЧудесни предложения с код червено!
ОтговорИзтриванеСупата, но без цвекло и не с печени зеленчуци скоро правих. Сега ще си открадна твоята идея, както и смутито!
Прегръдка!
Интересни рецепти и прекрасни презентации и снимки... Много обичам този код!
ОтговорИзтриванеИнтересни рецепти и прекрасни презентации и снимки... Много обичам този код!
ОтговорИзтриване