Страници

Троянски Балкан и балканджийската кухня


Много е красиво през есента! Цветовете са толкова наситени и уникални, живописни картини изпълват сърцата ни, нарисувани от най- умелия художник- Природата! Безспорно най-красиво е в Балкана - дърветата са безбройни, всяко облечено в своя собствена премяна.



Обичам всички сезони, обичам и да пътувам навсякъде, ей така дори и без дестинация:).



Наслада за сетивата - това са тези китни Балкански селца и градове: старинни къщурки, вкусни ястия, красиви градинки, всичко в този - Българския стил. Така им се радвам на тези плетени оградки и саксии от дърво, всичко тук се слива с природата. И си задавам въпроса кое е ли е лукс в днешно време?! Като, че ли скъпите вещи вече са някаквo остарялo разбиране за лукс, лукс е да си с близките си, да имаш ей такава саксия от дънер, малки ръчички да ти подарят едно полско цвете, а не лъскав огромен букет, да релаксираш сред природата, а не да си направиш шопинг терапия....






Сред такава наслада за очите, човек няма как да не помисли и за другите си сетива:).


Катма на сач, боб в гърне, таралеж от шишче и питка, това в тестото забравих как се казваше, но вътре беше пълно с вкусотии:), и салата също беше сервирана с пърженки.
Автентична Балканджийка кухня с подбрани рецепти от едно време, приготвени на чеверме, или в пещ, поднесени в сачове, гърнета, менци, придаващи неповторима атмосфера, пренасяща ни в традиците на балканджиите. Човек не може да поръча всичко от менюто, но може да си хапне достатъчно, за да му се иска да се връща отново и отново.
Снимките на декорациите и ястията са правени в Механа "Кайзерa" с. Орешак.

3 коментара:

  1. И аз това харесвам-по ми е на сърце.
    Благодаря за разходката и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам да пътувам из България, особено из този край. Там сякаш времето е спряло, такова спокойствие, тишина, гостоприемството на местните и сърдечността им са неподправени. Да не говорим за вкусотиите, които са толкова много, че се чудиш, кое по-напред да опиташ.:-))
    Благодаря ти за приятната разходка! Невероятни са снимките!
    Прегръдки от мен, миличка и прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване