Дата на публикуване: 09.05.2012 г.
Дата на обновяване: 18.01.2025 г.
Дата на обновяване: 18.01.2025 г.
Roasted Red Pepper и Roasted Red Pepper & Feta Fritters срещнах на няколко места в интернет, а преди време Роси и Живето публикуваха рецептата за тези вкусни и интересни кюфтенца - тиганички, които наподобяват на вкус чушка бюрек. Наистина са много вкусни! Реших да ви подсетя и за тях:).
6 бр. печени чушки ( за предпочитане червени или микс)
1 скилидка чесън
магданоз
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
около 10 пълни супени лъжици брашно
сол
черен пипер
200 гр. натрошено сирене
Чушките се пекат, белят и почистват от семената. Нарязват се на ситно с нож или се смилат в кухненски робот заедно с обелената скилидка чесън. Не трябва да се пасират, а да се усещат частички.
Нарязаните чушки и чесъна се поставят в купа и към тях се добавят киселото мляко, яйцата, содата, солта и пипера и 5 с.л. брашно. Разбърква се с лъжица или шпатула за кратко, до хомогенност.
Добавя се натрошеното сирене и се разбърква.
Лъжица по лъжица се добавя остатъка от брашното, до получаване на тесто, по-гъсто от тесто за кекс.
Добавя се ситно нарязаният магданоз и се разбърква финално.
С помощта на лъжица се взима от сместа и се поставя в загрят на средна степен тиган с олио. Количеството на олиото е нормално, като за пържене на кюфтета.
Кюфтенцата от чушки се пържат от двете страни.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервират със сос по избор, но много подходящ е млечно-чеснов: 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. майонеза, скилидка пресован чесън и копър.
Лъжица по лъжица се добавя остатъка от брашното, до получаване на тесто, по-гъсто от тесто за кекс.
Добавя се ситно нарязаният магданоз и се разбърква финално.
С помощта на лъжица се взима от сместа и се поставя в загрят на средна степен тиган с олио. Количеството на олиото е нормално, като за пържене на кюфтета.
Кюфтенцата от чушки се пържат от двете страни.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервират със сос по избор, но много подходящ е млечно-чеснов: 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. майонеза, скилидка пресован чесън и копър.
Чуднички са кюфтенцата! Имам аз едни изостанали пакетчета с печени чушки във фризера, това е чудесна идея да ги оползотворя. Благодаря!
ОтговорИзтриванеОоо,Кате,как се сети за кюфтенцата на Ели,ама чуднички са ти станали!
ОтговорИзтриванеРано, рано ще си засоля с едничко и ти пожелавам много усмихнат ден!
Вкусни са кюфтенцата и аз го пробвах.Особено със сос.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Кате!
Ох, само като прочетох продуктите и огладнях, а като ги гледам тези прекрасни кюфтенца на снимката, ми се иска да си взема поне едно.
ОтговорИзтриванеМмм Кате, съблазнителка голяма си, знаеш го нали... :))))
Прегръдки и приятен ден от мен!
оо страхотна идея,а изглеждат направо зашеметяващо,Катенце
ОтговорИзтриванепрегръдки и хубав ден