Страници

Пържена пъстърва





Харесвам вкусът на пъстървата, но досега съм приготвяла: Пържена цяла, Запечени филета на тиган (филетата се посоляват леко и намазват обилно със зехтин. Пекат се на загрят не залепващ тиган от двете страни), Пъстърва на фурна с ароматно маслоПълнена на фурна.
Не ми бе хрумвало да я нарежа на кръгчета и да я изпържа. 
Рецептата е  по идея на Илиянка от "Щъркелово гнездо".
Рибата се почиства, измива и нарязва на шайби. Поръсва се с малко лимонов сок и престоява за 20-30 минути. Посолява се и се овалва в смес от равни количества царевично и бяло брашно. Пържи се до златисто в тиган със загрято олио или зехтин.
Наистина е много вкусна, Или, благодаря!



1 коментар:

  1. Честит празник Кате с малко закъснение.Божията майка е закрилник на семейството, надарена с много добродетели от Бога.А Благовещение е истинския празник за жените - майки, жените - християнки.Именно жени са били и мироносиците и те са били спътнички на Христос тук на земята.Благовещение е и празникът за всички неомъжени жени, които се грижат неуморно за семейството и близките.Честито на всички ! Бъдете здрави !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване