понеделник, 20 май 2019 г.

Пилешки рулца с горчица и сметана / Chicken rolls with mustard and crème fraîche


Т

ова е една чудесна рецепта, която открих преди доста време в сайта на Мими Торисън. Приготвяла съм рулцата няколко пъти и вкъщи много ги харесваме. Ако сте любители на пилешките вариации със сметанови сосове, то тази рецепта определено ще ви грабне.





Пилешки рулца с горчица и сметана / Chicken rolls with mustard and crème fraîche



Източник: mimithorisson.com

Необходими продукти:

4 тънко нарязани филета от пилешко месо (големина на длан)
4 филийки шунка
100 - 200 гр сирене тип Gruyère или Emmental
200 гр. crème fraîche( може заквасена сметана)
1 с.л. горчица
150 мл бяло вино
конец за готвене или клечки за зъби
Сол и пипер на вкус
гарнитура по желание
захтин + масло за пържене



Начин на приготвяне на пилешки рулца с горчица и сметана:
Пилешките филета се поставят върху кухненска дъска и върху всяко се поставя парче шунка, след което сиренето(то може да е нарязано на слайсове или настъргано). Поръсват се сол и черен пипер и рулцата се навиват. Завързват се с конец за готвене или се забождат с клечки за зъби.
В тенджера с двойно дъно или дълбок тиган се загряват двата вида мазнина( нивото е около 1 см). Рулцата се подреждат едно до друго и се пържат до златисто от всички страни. Дори и да са леко алангле, на по-късен етап ще се сварят. Към тях се налива виното и се разбърква, за да се деглазира тенджерата(тигана). Оставя се да се вари 4 минути, след което температурата на котлона се намалява на минимална степен, тенджерата се затваря с капак и ястието се вари за 20 минути, като рулцата се обръщат един-два пъти.
Сметаната се разбърква с горчицата и се добавя в тнеджерата. Сосът се разбърква и след 2-3 минути е готов.
Моите рулца поднасям най-често със зеленчукова гарнитура. При Мими Торисън идеята е за гарнитура от варено жито.

Тези рулца са по същата рецепта, но с морков и са по-малки, от пържола от пилешко бутче.


Други рецепти по темата, които могат да представляват интерес: Рецепти с пилешко месо.


3 коментара:

  1. Чудесна идея, Кате!
    И това сосче...ммм...
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Пиле, сметана и горчица. Любимо! А твоите рулца, съчетали всичко това са не изкушение, а огромно изкушение! Прелест са, Кате! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, много ми харесва. А щом има и сметаново сосче...много мое ясти, ще го опитам непременно!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване