сряда, 22 май 2019 г.

В Тайландски стил: Пиле с бейби царевички / Thai stir fried chicken with baby corn


Т

ази тайландска рецепта е чудесна за бърза вечеря, изискваща малък брой продукти и е със запомнящ се вкус. Почитателите на азиатската кухня със сигурност познават това ястие:). Принципно не препоръчвам замяната или премахването на някои от продуктите, но ако не откривате рибен сос, то може да го пропуснете. Най-добре е да се използват свежи малки царевички, но ако не можете да откриете, може да използвате и от консерва.




Пиле с бейби царевички по тайландски / Thai stir fried chicken with baby corn



Продукти:
1 голямо двойно пилешко филе тип "пеперуда"
3 скилидки чесън
5-6 бейби царевички свежи
200 гр гъби
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. соев сос
1 ч.л. сос от стриди( рибен сос)
няколко стръка зелен лук и люто чушле, за поднасяне
зехтин

гарнитура: варен ориз



Приготвяне:
За гарнитурата от ориз използвам Uncle Ben's басмати ориз в торбички.
Пилешкото филе се нарязва на флейки(филийки), след което всяка флейка се нарязва на няколко парчета.
Гъбите се почистват и нарязват едро.
В дълбок тиган се загрява малко зехтин и се добавят обелените и нарязани на филийки скилидки чесън. След 1-2 минути се добавя пилешкото месо. Запича се на силна степен на котлона, до готовност, като се разбърква. Изважда се в алуминиево фолио и се оставя настрани.
В същият тиган се добавят царевичките, нарязани на няколко парчета. Запичат се за 2-3 минути, като се обръщат. Налива се 1/4 ч.ч. вода, оставя се да заври и след 2 минути се добавят гъбите, захарта, соевият и рибен сос и всичко се готви за 6-7 минути, като се разбърква. Добавя се месото, разбърква се и след 30 сек. ястието е готово за сервиране. Поднася се с нарязан зелен лук, люто чушле и гарнитура от сварен ориз.




1 коментар:

  1. Кате,
    цяла плеяда от красиви и вкусни рецепти.Интересно предложение и е и това с бейби царевички.Ще се възползвам от идеята.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване