Пълнени чушки с ориз и гъби
Продукти:
5-6 бр. цветни чушки
зехтин
Плънка:
1 ч.ч. ориз
100 гр гъби печурки
1 глава лук
1 морков
сол
чубрица
черен пипер
Приготвяне:
Зеленчуците се измиват и почистват.
Чушките се разрязват на две по дължина и се почистват от семето.
Зеленчуците за плънката се нарязват на малки кубчета.
В тиган се загряват 3-4 с.л. зехтин и в него се изсипват нарязаните зеленчуци. Готвят се до омекване. Към тях се добавя ориза и се готви още 2-3 минути, като се разбърква, след което всичко се овкусява със солта, чубрицата и черният пипер, разбърква се и се наливат постепенно 3 ч.ч. вода, като всяка следваща се добавя след като ориза е поел предишната течност. Плънката се вари на котлона, докато ориза поеме течността.
Подготвените чушки се пълнят, във всяка се добавят по 1-2 с.л. вода, подреждат се в тава и ако има останала плънка се изсипва в тавата. Наливат се 2 ч.ч. вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече във фурна на 200 градуса до готовност – за около 40 минути. В края на печенето фолиото може да се отстрани. (По време на печенето ако е необходимо може да се добави още вода. )
♥
Любими и много, много вкусни.Чудесни са се получили и твоите пиперки с пълнеж Кате.Страхотно изглеждат.
ОтговорИзтриванеПоздрави !