вторник, 21 май 2019 г.

Хрупкави тофу пръчици с кокос / Crispy coconut tofu sticks


П

равих тези пръчици още преди година и някак си все не стигаха до публикация. Но всъщност това ви е толкова познато:). Всеки блогър има поне десетина папки с рецепти, чакащи "звездния" си момент:). Рецептата е от списание FRISCH GEKOCHT , от което доста често приготвям разни вкусотии у дома.



Хрупкави тофу пръчици с кокос / Crispy coconut tofu sticks


източник списание FRISCH GEKOCHT / юни 2018 г.

* за веган вариант пропуснете яйцата
Продукти:
300 гр тофу
3 с.л. соев сос
резен джинджифил
2 яйца
70 гр пълнозърнесто брашно
40 гр кокосови стърготини
70 гр фини овесени ядки


Начин на приготвяне на Хрупкави тофу пръчици с кокос:
Фурната се включва да загрява на 180 градуса. Тава се застила с хартия за печене.
Тофуто се нарязва на пръчици с еднакъв размер( напр. 2х8 см). Поставят се в купа със соевия сос, разбъркват се и се оставят за 5 минути.
Брашното се изсипва в чиния. Яйцата се разбиват в друга купа и към тях се добавя обеления и настърган джинджифил. Кокосовите стърготини се разбъркват с овесените ядки и се изсипват в отделна чиния.
Пръчиците от тофу се панират последователно в брашно - яйце - кокос+овесени ядки и се подреждат на един ред върху хартията в тавата.
*За веган вариант смесете всички сухи съставки и след изваждане от соевият сос потапяйте директно тофуто в сухата смес.
Пекат се в предварително загрятата фурна за около 20 минути, или до златисто. По желание преди печене може да се напръскат със зехтин. Поднасят се с някакъв дип или сос.


Други постни и веган идеи в блога: тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар