Пилешка яхния на фурна
Продукти:
4 порции пилешко месо
50 мл олио
1 с.л. брашно
1-2 моркова
1 глава лук
1 червена чушка
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
сол
1 ч.ч. нарязани белени домати( може и консерва)
1 кг картофи
магданоз
Начин на приготвяне на пилешка яхния с картофи:
Месото се измива и подсушава. Олиото се загрява в дълбок тиган, в него се добавя месото, запича се от всички страни до златисто и се изважда върху алуминиево фолио.
В същият тиган и мазнина се добавя брашното, запича се за кратко, добавят се морковите, лукът и чушката, нарязани на дребни кубчета. Задушават се до омекване, като се разбъркват. Прибавят се черният пипер, червеният пипер и дафиновият лист, доматите, сол на вкус, разбърква се и сосът се оставя да се вари до сгъстяване. Прибавят се картофите, обелени и нарязани на едро. Разбъркват се добре и се изсипват в намаслена тава. Между тях се подреждат парчетата пилешко месо. Налива се вода, до нивото на картофите( да ги покрие). Поръсва се нарязан на ситно магданоз и яхнията се пече на 200 градуса за около 1 час, до готовност. В случай, че картофите са все още сурови, тавата може да се покрие с алуминиево фолио и печенето да продължи.
♥
Няма коментари:
Публикуване на коментар