понеделник, 21 януари 2013 г.

Бирени мезета: Дробчета с гъби и кашкавал на фурна


В този проект включвам ястия, които са подходящи и за мезе и за основно, зависи в какви количества и с каква гарнитура са.
Някои ги обожават, други ги подминават, ако сте от първите, със сигурност рецептите ще ви харесат.

Една от любимите ми рецепти за пилешки дробчета е тази. Може да се направи в индивидуални съдчета или пък в голяма тава.
Рецептата е от домашният тефтер и е на десетина години.

Продукти:
пилешки дробчета
гъби
лук
олио
сол
кашкавал



Приготвяне:
Измийте дробчетата и ги сложете в тава. Добавете нарязаните на филийки гъби, лук на ивички, олио и сол.
Изпечете ги във фурна. Когато са готови, настържете кашкавал и върнете във фурната докато се разтопи.



10 коментара:

  1. Една идейка за вечеря на таткото...:)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Любимо ястие и у дома.........Много предпочитана лятна вечеря със хрупкава зелена салата..Просто разкош:)!Прегръдки,Катенце!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам дробчета.Сигурна съм, че са чудесни. И аз правя подобни.

    ОтговорИзтриване
  4. Дробчета и аз обичам-с кашкавал още повече...
    Прегръдки,Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни са!
    Хубава седмица, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Моята рецепта е без кашкавал но ще пробвам и твоята защото направо е неустоима пък и снимките ти едни такива хубави ,хубави ....
    Силно те прегръщам бонбончето ми!

    ОтговорИзтриване
  7. Бързо се приготвя и е много вкусно, особено с кашкавала!
    Поднесено изкушаващо!

    ОтговорИзтриване
  8. Убийствени снимки, Кате! Обичаме дробчета, но не бях ги покривала с кашкавал до сега. Ще пробвам следващият път - на мен определено ще ми хареса :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Сигурно са умопомрачително вкусни, Кате! Благодаря ти, за споделената рецепта! Прегръдки! ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Ohhh das ist aber mal eine tolle Abwechslung für Geflügelleber.......mit Käse überbacken schmeckt sie sicher köstlich.
    LG
    Martina

    ОтговорИзтриване