Страници
Световни класики: Салтимбока ала романа / Saltimbocca alla romana
Сигурна съм, че като чуете "салтимбока" се сещате за Пепчо!:) При нея има толкова вариации на тази тема, и всичките от апетитни - по-апетитни.
Изгледах няколко видеа и ето и моите изпълнения със телешко и свинско месо:
Телешко салтимбока
Продукти:
количеството е относително и може да бъде променяно според желаното количество краен продукт
телешко месо / контрафиле, бон филе, вайсбрат/, 750 - 900 гр
листенца салвия / по 1 или 2 за всеки котлет/
прошуто крудо около 200 гр -/ по 2 парчета за всеки котлет/
50 гр краве масло
50 мл зехтин
сос:
100 мл Марсала
50 мл Бульон телешки
Нарежете месото на тънки филийки.
Леко начукайте през прозрачно фолио.
Поръсете малко сол.
Поставете върху всяко парче месо по 1 лист салвия и парчета от прошутото.
Отново начукайте леко през фолио.
Загрейте тиган със зехтин и краве масло.
Потопете месото в брашно, изтупайте излишното количество и го изпържете от двете страни.
Извадете месото и в същият тиган налейте Марсала и оставете да се изпари за няколко минути. Добавете бульона. Оставете да се вари за няколко минути.
Добавете месото в соса и поднесете!
Салтимбока със свинско бонфиле - по същият метод:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасно!
ОтговорИзтриванеПредполагам, че и с двата вида месце е доста вкусно. Аз на Нова година го правих с пилешко и беше много, много вкусно :)
ОтговорИзтриванеС пожелание за усмихнат ден, Кате :)
Дзак, Кате :)) наглеждам си те аз. А то какво имало днес тук!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, бих казала - любимото ми! С всичките видове меса го обичам :))) да пробваш и ти и рибката и пилешкото.
Una receta exquisita, llena de sabor y aromas. Un abrazo, Clara.
ОтговорИзтриванеКато прочетох "салтимбока" и аз се сетих веднага за Пепа :)
ОтговорИзтриванеКате, така апетитно си ги поднесла, че само се облизвам!
Прегръдки!
Много ми харесва :). Правила съм само с пилешко, но като гледам твоите предложения определено ще пробвам и с дуги меса. Поздрави!
ОтговорИзтриване