Страници
Чоризо с боб
Рецептата е от Jamie Oliver
Прилича на Чили кон карне от мексиканската кухня, но тук Чоризото придава страхотен вкус и аромат на ястието.
Продукти:
200 гр Чоризо
1 глава лук
3 скилидки чесън
400 гр консерва с домати
400 гр консерва с боб
1 ч.л. червен пипер
зехтин
по желание люта чушка
Приготвяне:
Запържете в тенджера със зехтин на среден огън лука, нарязан на ситно, чесъна - на ситно и Чоризото на парченца. Аз извадих съдържанието на чоризото от обвивката.
Гответе 5 минути, като разбърквате от време, на време.
Добавете червеният пипер, разбъркайте и добавете доматите и боба. Разбъркайте и оставете на среден огън за 20 минути под капак, като към края отстранете капака, за да може ястието да се сгъсти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обожавам чоризо, а в комбинация с боб още повече! Наистина придава много хубав вкус, подсети ме да си сготвя:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ми допада предложението - хем бързо, хем вкусно!
ОтговорИзтриванеОх, по обедно време, какво ми трябваше да надникна тук :) Много апетитно звучи това, Candy! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеМного уютни снимки!
Страхотно е! От испания много си харесах чоризото:)
ОтговорИзтриванеНеуморна си, Кате,
ОтговорИзтриванетолкова разнообразни идеи и рецепти -
телешко, пилешко, сега и чоризо-
Много вкусно и апетитно изглежда всичко,
сърдечни поздрави и усмихнат ден, Диана
Ммм, Кате, това е чудна вечеря! Сочничко и пикантно!
ОтговорИзтриване