вторник, 5 март 2013 г.

Пилешки дробчета по селски


Това ястие може да се приготви със свински, телешки или пилешки дробчета. В случая е с пилешки. Рецептата си е класика и въпреки това съм сигурна, че всяка рецепта се различава от другата, тъй като където и да съм го опитвала, все има нещо различно.


Продукти:
относително количество
1 кг пилешки дробчета
2 глави лук
2 чушки
3-4 домата
олио
брашно
черен пипер
сол


Приготвяне:
Измийте дробчетата и ги отцедете.
Поръсете ги с черен пипер.
Изпържете ги в загрято олио. Внимавайте, защото пръскат.
Извадете ги, посолете ги и ги разпределете в саханчета или гювечета.
В тенджера загрейте олио и добавете лука и чушките, нарязани на лентички.




Като омекнат и се запържат леко добавете обелените и нарязани на кубчета домати, посолете.
Оставете за няколко минути на котлона, след което изсипете сместа върху дробчетата.
Сложете саханчетата във фурна, включете на 180 градуса и печете докато се изпари течността.



7 коментара:

  1. Кате, неуморна си. Всичко е прекрасно, а съм сигурна и много вкусно. Слънчев ден ти желая.

    ОтговорИзтриване
  2. В гювечета става много вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, много обичам пилешки дробчета, а твоите изглеждат страхотно, Кате!!! така апетитно си ни ги поднесла в тия симпатични саханчета :)
    Хубав ден ти желая!!!

    ОтговорИзтриване
  4. А това как го обичам!!!
    Вече доста промених начина на приготвяне заради стомаха, но ми липсва и този вариант със запържените дробчета:)

    ОтговорИзтриване
  5. Notumu aldım bunu mutlaka yapacağım ellerinize sağlık olsun..

    ОтговорИзтриване