четвъртък, 19 юни 2014 г.

Проект "Българска кухня" - Шашлик / shashlik


Шашлика е ястие от балканската кухня. Представлява месо и зеленчуци, нанизани върху дървени или метални шишове. Пече се най-често на дървени въглища, но става и на скара и грил тиган.





Продукти:
Свинско месо
гъби Печурки
зелена чушка
червена чушка
лук

за мариноване на месото:
олио
сол
черен пипер
червен пипер
по желание други подправки
На това месо добавих и малко горчица.


Приготвяне:
Нарежете месото на едри кубчета и го мариновайте в олиото, солта и пипера. Оставете го така, докато подготвите зеленчуците.
Нарежете зеленчуците на парчета, с големината на месото. Гъбите ако са малки, оставете цели.
Наредете шишовете, като редувате месо и зеленчуци.
Изпечете на предварително загрята скара, барбекю или грил тиган. Може да намазвате периодично с четка с олио.


8 коментара:

  1. Вкуснооо! На дървени въглища става най- вкусно. Отдавна не съм приготвяла и ако отидем на вилата тази седмица, задължително ще ги пробваме.
    Хубав ден, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Абе друго си е на дървените въглища,каквото и да си говорим!
    Пъстри и ароматни шашлици си направила,Кате,чудесно попълнение към проекта!
    Прегръдка и хубав ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама как си ги накиприла само, Кате! Няма да ми стигнат даже:)

    ОтговорИзтриване
  4. •° Hummmmmm!!! Bom demais!!!
    º°。♡♡

    Ótimo dia cheio de luz e muita paz!!!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    º。✿✿º°

    ОтговорИзтриване
  5. Só de olhar já dá vontade de experimentar uns desses espetinhos Divinos... Huuuuuuuummmmmmmm!!!
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.com.br

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусни и много фотогенични са, Кате! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Продължаваш с чудните предложения, Кате! От къде намираш тази енергия, чудя се, неуморна си :) Браво, миличка!

    ОтговорИзтриване