Тараторът е ястие от българската кухня. Приготвя се от кисело мляко, вода, краставица, копър, чесън, олио, сол.
Варианти на таратора са салата Снежанка, от цедено кисело мляко и Сухият таратор - само с кисело мляко - без добавяне на вода.
Как се прави таратор
Продукти:
1 краставица
2-3 скилидки чесън
400 гр кисело мляко
400 мл вода
няколко стръка копър
1 с.л. олио
сол, на вкус
Приготвяне:
Нарежете краставицата на малки кубчета, чесъна пресовайте, копъра нарежете на ситно.
Разбийте киселото мляко с телена бъркалка, разредете го с водата и добавете към него останалите продукти.
При поднасяне поръсете със счукани орехови ядки.
В това топло време, макар и дъждовно действа разхлаждащо.
ОтговорИзтриванеДобро предложение и още по- добър проект, Кате!
Хубави почивни дни!
Красиво презентация на обичания таратор!
ОтговорИзтриванеЦяло лято е на трапезата:)
ОтговорИзтриванеДори и в този дъжд ме накара да го пожелая:)))
ОтговорИзтриванеПрекрасно попълнение в проекта ти,Кате!
Таратора е една страхотна идея за лятно време!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер! :)
Мога да го ям по всяко време на деня и годината. Прегръдка, Кате! :)
ОтговорИзтриванеОбичаам! Много ти е хубав проекта Кате. Хубаво е да си спомним и нашите традиционни, български ястия, заради които чужденците идват тук от много далеч. Поздрави
ОтговорИзтриванеМного добре върви проекта, Кате! Таратора е целогодишно у нас, дори зимата, когато краставиците не миришат още на краставици :)
ОтговорИзтриванеПак да напиша, Кате,
ОтговорИзтриванемного хубава идея, чудесен проект и страхотни предложения.
Много ми харесват, поздрави за теб и хубаво лято!