Страници
Пиле по ловджийски
Досега бях правила само дробчета по ловджийски и много ги харесваме. Реших да направя пиле, предположих, че рецептата е идентична, но все пак се консултирах с Пепи, нейният блог е като енциклопедия и знам, че винаги ще открия това което търся:) и то в много вкусен вариант. Така стана и сега. Това, което ме изненада в нейната рецепта е добавянето на суджук, и хоп и аз сложих, да не остана по-назад:))). Пепчо, благодаря за поредната вкусна рецепта, а ето и изпълнението при мен:
Продукти:
*за две порции
2 бр. парчета пиле
2 с.л. олио
4-5 гъби печурки
1 глава лук
2 -3 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
100 мл бяло вино
400 гр консервирани смлени домати
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
парче суджук, наденица или друго
черен пипер
сол
Приготвяне:
Може да използвате сварено предварително пилешко месо, или да го запържите за малко в олио от всички страни.
Подредете парчетата пиле в глинен съд, добавете и парчетата суджук.
В тигана, в който сте ги запържили добавете нарязаният на ситно лук, скилидки чесън. Оставете за 3-4 минути да омекнат и добавете нарязаните на ситно гъби и магданоз. Запържете и тях за две- три минути.
Добавете доматеното пюре, доматите от консерва, прекарани през цедка и виното.
Разбъркайте и оставете на котлона за около 15-20 минути, на среден огън, да се посгъсти.
Посолете, добавете захарта, поръсете с черен пипер и излейте соса върху пилешкото месо и парчетата суджук.
Месото трябва да се вижда отгоре, за да може да се запече.
*Ако използвате сурово пилешко месо, покрийте съдът с алуминиево фолио и го сложете във фурната. Изпечете на 180 градуса, за около 1 1/2 час, без да загрявате фурната предварително, за да не спукате глиненият съд.
*Ако използвате сварено пилешко месо, като мен, само поставете съдът във фурната, без да го покривате за около 40 минути на 180 градуса, да се запече.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ооо, това пиле го знам!
ОтговорИзтриванеСтрахотно е, и аз го правя :)
Изглежда фантастично при теб, а колко е вкусноооо.... облиз!
Кате, стомаха ми застърга, ама може ли от рано да започваш с такива изкушения. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСтрашна рецепта, запомням си я, убедена съм че заради суджука ще се хареса! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеМного го обичам пустото му ловджийско пиле...Сервирала си ми го прелестно,Кате!
ОтговорИзтриванеТъкмо е време да помисля за обяда! Ммм, чудно е! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеЕй тия ловци.... И аз си имам един у дома... Като нямат сполука и обикновено пиле може да се сготви по ловджийски за утеха....
ОтговорИзтриванеСтанало е чудесно,Кате! Направо ми иде да дръпна порцийката:)
ОтговорИзтриванеВ понеделник си хапнах Оброшка чорба. Във вторник се насладих на любимата ми пилешка кавърма, а в сряда се удивих на Чолбур- ястие за което никога не бях чувала!
ОтговорИзтриванеЧетвъртък се облизвах гледайки шашлика, а в петък хвърлих око на пилето по ловджийски!
Беше прекрасна кулинарна седмица, благодарение на теб,Кате! Вкусна и и интересна! Целувки от мен!
Много добре, хайде пак да се пооблизваме след поредната вкусотия от българската кухня, сервирана по най-апетитния начин :) Чудничко, Кате!
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение, Кате! Много ми допада и смятам,ч е ще е идеално за приготвяне в гювечетата, които рядко използвам :) Поздрави :!
ОтговорИзтриванеМного апетитни порции, Кате! Това пиле и у нас е любимо :)
ОтговорИзтриванеЛовец в гората без суджук и семки не излиза, да знаеш :))) Затова суджука присъсттва в манджата :) да му напомня какво ще яде, ако се върне без дивеч :)