събота, 21 юни 2014 г.

Проект "Българска кухня" - Таратор / Tarator


Тараторът е ястие от българската кухня. Приготвя се от кисело мляко, вода, краставица, копър, чесън, олио, сол.
Варианти на таратора са салата Снежанка, от цедено кисело мляко и Сухият таратор - само с кисело мляко - без добавяне на вода.




Продукти:
1 краставица
2-3 скилидки чесън
400 гр кисело мляко
400 мл вода
няколко стръка копър
1 с.л. олио
сол, на вкус





Приготвяне:
Нарежете краставицата на малки кубчета, чесъна пресовайте, копъра нарежете на ситно.
Разбийте киселото мляко с телена бъркалка, разредете го с водата и добавете към него останалите продукти.
При поднасяне поръсете със счукани орехови ядки.






9 коментара:

  1. В това топло време, макар и дъждовно действа разхлаждащо.
    Добро предложение и още по- добър проект, Кате!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Красиво презентация на обичания таратор!

    ОтговорИзтриване
  3. Цяло лято е на трапезата:)

    ОтговорИзтриване
  4. Дори и в този дъжд ме накара да го пожелая:)))
    Прекрасно попълнение в проекта ти,Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Таратора е една страхотна идея за лятно време!
    Приятна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мога да го ям по всяко време на деня и годината. Прегръдка, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Обичаам! Много ти е хубав проекта Кате. Хубаво е да си спомним и нашите традиционни, български ястия, заради които чужденците идват тук от много далеч. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  8. Много добре върви проекта, Кате! Таратора е целогодишно у нас, дори зимата, когато краставиците не миришат още на краставици :)

    ОтговорИзтриване
  9. Пак да напиша, Кате,
    много хубава идея, чудесен проект и страхотни предложения.
    Много ми харесват, поздрави за теб и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване