По време на пролетната ни разходка до Несебър открих тези прелестни лебеди. Мислех да включа снимките към предишната публикация, обаче се чудех коя снимка да избера като всичките си ги харесвам. А и лебедите са толкова красиви.
Времето с тях минава неусетно, а те ме забавляваха истински.
Винаги се вълнувам когато видя истински животни на свобода, сред природата, виждала съм сърнички при пътуването ни до Австрия и в близост до Габрово, лебеди на язовир Йовковци, делфини в гръцкото море, катерички в Родопите и в Австрия, костенурки по екопътеки, таралежи, дошли на гости у дома:) и винаги срещата ми с такива животни макар и от далеч е вълшебна.
Сега съм много щастлива, защото тези красавци наистина бяха в близост.
За днес избрах рецепта за известните wedding swan.
Еклерови Лебеди
По-скоро това е идея за декорация, като базова рецепта може да използвате ваша рецепта за еклери.
Може да се направите със солена плънка, като предястие или пък като десерт, с крем.
Също така може да се украсят по крилата или глазират с карамел, получен от разтопяването на бонбони лакта, например.
Вижте как ги направих аз:
Продукти:
Еклерите направих по тази рецепта, като промених начина на печене.
еклери:
4 яйца
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
плънка:
-Пудинг ванилия
-Прясно козе сирене (крема сирене) ( за солените еклери)
Приготвяне:
Направете първо сладкия крем, за да може да се охлади. Като го отстраните от котлона може да му добавите бял шоколад и краве масло и да разбъркате докато се разтопят. Покрийте го с прозрачно фолио, за да не хваща коричка, ето така:
В тенджера смесете водата и олиото. Сложете на котлон.
Когато течността заври прибавете брашното наведнъж, бъркайте докато сместа започне да се отлепва от дъното и стените на тенджерата. Отстранете от котлона.
Оставете за около 5 минути да се охлади и добавете едно по едно яйцата към сместа като след добавянето на всяко яйце разбърквате, докато се поеме.
Изсипете сместа в шприц и оформете продълговати еклери върху хартия за печене.
Може да ги оформите и сърцевидно:
Шприцвайте с тънък накрайник и главите на лебедите:
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути, или до златисто оцветяване.
Отворете леко вратата на фурната и оставете така за 5 мин., за да не спадне обема.
Извадете еклерите и ги оставете да изстинат. Изпечете и главите на лебедите, като при тях е необходимо по-малко време за печене. Внимавайте да не ги изгорите.
Разрежете еклерите, както е показано на снимката и оформете лебедите. Може да направите очички със сладкарските шрифтове на Др Йоткер.
Красиви снимки! Страхотна идея, много ми харесаха лебедите-еклери! :) Хубав и усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеОх ,Кате много си ми сладка ! Така красиво започваш седмицата , как да не ти се радва човек :* ! И живите и сладките лебеди са прелестни ! Питам се , дали има нещо ,което да ти се опре и си отговарям - не !
ОтговорИзтриванеЧао ,Бонбон ! Хубава седмица ! Целувки !
Отново страхотни и зареждащи снимки, Кате! Като започнем от живите лебеди и стигнем до еклеровите - всички са прекрасни! Една година на брега на Дунав, в Нови сад се радвах на близостта с лебеди. Бяха толкова много и за първи път видях тази птица от много близо. Завиждам за разходките ти, за всичките :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че поне със снимки ме разхождаш и мен :) Поздрави и много усмихнат ден, мила!
Кенди, прекрасни малки лебеди си си направила! Много красиви и в реален и в хранителен вид!
ОтговорИзтриванеКате, пррекрасни снимки, лебедите са неверояти същества! "Завид" за срещата ти с делфините, мечтая си да видя свободно плуващи в морето, не само в делфинариум.
ОтговорИзтриванеСладкото изкушение е страхотно! Пълна си с идеи!
Усмивки и хубава нова седмица! ツ
Кате, голяма играчка си му ударила, но резултата си струва - страхотни лебеди, толкова ми се иска да излапам един....от еклеровите, де...
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Много тематично. Страхотна публикация, Кате. Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеЕйй Бонбонче страшни лебеди си направила, удивляваш ме с търпението и огромното желание, с което правиш всичко, браво на теб!
ОтговорИзтриванеПрекрасна седмица сладурче и много хубави неща да сътвориш :)
Невероятни са и моделите, и снимките, и еклерите! Комплименти за майсторството, Кате! Спорна нова седмица, мила! :)
ОтговорИзтриванеАХ,Кате,невероятни са и лебедите и твоите лебедчета!!!
ОтговорИзтриванетолкова са нежни!
прекрасна седмица миличка
прегръдки Бонбон
Страхотно съчетание, Кате -
ОтговорИзтриваневеликолепно изглеждат лебедите във всичките им моменти, пози и майсторски трансформации...
Чудесна публикация, с рецепта, снимки и представяне, много ми харесва!
Комплименти,
моите поздравления и хубава нова седмица, Диана
Страхотни са, Кате! Много финес има във фигурките, пък и в „свободните“ лебеди, дето си наснимала :)
ОтговорИзтриванеКате, великолепни са - и красивите лебеди край Несебър , и тези, които ти си приготвила!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ!
Еее … браво Кате ! Толкова си идейна !
ОтговорИзтриванеИ снимки с лебеди и сладки еклери лебеди:) Имаш идея за всяка твоя публикация!
Комплименти за креативноста ти !
Rose,Ив, Снежи,Бубе, Дани, Мария, Гери, Еви, Миме, Дианка, Лучия, Тили, Гоголина, Благодаря ви! Радвам се, че ви харесаха. Наистина тези лебеди в морето, на една ръка разстояние, това е нещо невероятно, радвам се, че ми се случи и се радвам, че успях да пренеса емоцията. Прекрасна нова седмица!!!
ОтговорИзтриване