Обядът пристига топъл – топъл:). Като ги гледам тези бургери си плачат за едно млечно сосче с чесън и копър… Ама засега ще ги преглътна и така:) и без друго са достатъчно вкусни.
Зеленчуковите бургери се правят от зеленчуци, естествено:), обаче има нещо важно, което трябва да се съобрази. Ако не се използват яйца за спойка, някой от зеленчуците трябва да изиграе тази роля. Според мен това могат да са картофи или ориз – сварени. Останалите зеленчуци са въпрос на избор. Колкото по-цветно, толкова по-красиво:). Бургерите могат да се приготвят чрез печене във фурна, или на тиган.
Продукти:
6-7 средни картофа / използвам лилави и класически
1 голям морков
грах, от консерва
1 глава лук, нарязан на дребно
1 чушка, нарязана на дребно / използвам по 1/3 от 3 цветни чушки
магданоз, нарязан на дребно
за паниране:
картофено или натурално нишесте
царевично брашно
зехтин
Сварете картофите и ги обелете. Пасирайте ги с ръчна преса и ги посолете.
Сварете и моркова. Нарежете го на кубчета.
Разбъркайте в купа всички продукти.
С влажни ръце оформете бургери или малки кюфтенца, като притискате добре.
Разтворете в купа картофеното / натурално нишесте с малко вода – да се получи течност с гъстотата на айрян.
Потопете бургерите първо в тази смес, след това веднага в царевичното брашно.
Запечете ги от двете страни на тефлонов тиган, намазан с малко зехтин. Ако предпочитате пък може да ги изпечете във фурната, в тава, застлана с хартия за печене. Тъй като продуктите за зеленчуковите бургери са предварително сварени, не е необходимо дълго печене, а просто да получат златист загар.
ммммм тези бургери мнооого ми харесаха Кате :) А снимките са толкова изкушаващи, вземам си поне два от тях!! Усмивки от мен!!
ОтговорИзтриванеЧудни! Възхищавам се на постоянството и ентусиазма ти, Кате! Голяма прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеФантастични са тези бургери, Кате!
ОтговорИзтриванеИ аз като Ева винаги ти се радвам :)
Сякаш нямаш умора да ни радваш с вкусотии!
Прегръдки!
Кате, страхотни са бургерите. Отивам да видя и назад какви вкусотии си сътворила вълшебнице. Целувки!
ОтговорИзтриванеИзобщо не им личи, че са постни, изглеждат сочни отвътре, а коричката отвън е перфектна! Прекрасни са кюфтенцата, Кате!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Много примамливи и ще ги предпочета пред тези с кайма!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки!
Прегръдка!
Наистина са чудни, хич няма да ми пречи липсата на месо. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Катенце!
Страхотни зеленчукови бургери! Възхитена съм и от красивите снимки! Хиляди благодарности за рецептата!
ОтговорИзтриванеВкусни бургери, Кате. И толкова добре оформени!
ОтговорИзтриванеМного апетитни снимки! :)
Нахут и боб също могат да се използват за спойка.
Чудесни са,Кате! Но ако не сложа мръвка, ще ме изселят от къщи:)
ОтговорИзтриванеРазкошни са и бургерите и снимките, Кате! Много топлина и финес, лъхат от екрана.... Поздрави и хубав ден от мен!
ОтговорИзтриванеВкусени са при теб постите, Кате и красиви!
ОтговорИзтриванеСупер са!:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглеждат тези бургери, Кате! Представям си аромата им, докато са още топли! Опаковай ми едно за вкъщи, пращам адреса ;) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеАууу ... разкош .... обожавам ги!
ОтговорИзтриванеПрегръдка за теб Бонбон :)