Страници

Коледен пост ден 16: Печени пържени чушки с доматен сос


Любима манджа от българската кухня. Вариант на всякакви патладжани и чушки с доматен сос. Тук първо чушките се пекат, след което се пържат, потопени в брашно и се поднасят с доматен сос.Tези рецепти също са сходни: Пържени чушки с доматен сос, Пържен патладжан в доматен сос, Патладжани и чушки в доматен сос, Лятна яхния.

Продукти:
10 печени обелени чушки
1 буркан с нарязани домати консерва 800 мл
2 скилидки чесън
брашно, за паниране на чушките

Приготвяне:
Може да направите ястието и с пресни домати, но тогава ще добавите и сол на вкус.
Потопете чушките в брашно от всички страни, изтупайте ги от излишното и ги изпържете в тиган с горещо олио. В същото олио добавете доматите. *ако олиото е много, отлейте от него. Добавете и скилидките чесън, нарязани на дребно.
Варете на средна степен на котлона, докато сосът се сгъсти.
поднесете чушките с доматеният сос.

8 коментара:

  1. Винаги желано ястие...Класика,красиво поднесена:)

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно, постно, червено!..., припомня много ярко за скоро отминалото лято и предизвиква апетита!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно, Кате! Прекрасна нова седмица ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много любима гозбица и у нас, Кате!
    Лека нощ и хубаво утре :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ама разбира се, че много обичаме! Страхотия! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Никога не съм хапвала такова нещо, Кате! Още довечера ще го опитам! Голяма подстрекателка си, да знаеш.
    Прекрасен месец декември ти желая!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Обичани постни ястия, чудесни в твое изпълнение , Кате.
    Поздрави за теб, вдъхновен и хубав празничен декември!

    ОтговорИзтриване
  8. Вкусно ястие, което може да се направи по всяко време на годината!
    Много апетитно го поднасяш, бе Катенце! Трябва да изнеса буркан с печени чушки! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване