Продукти:
10 печени обелени чушки
1 буркан с нарязани домати консерва 800 мл
2 скилидки чесън
брашно, за паниране на чушките
Приготвяне:
Може да направите ястието и с пресни домати, но тогава ще добавите и сол на вкус.
Потопете чушките в брашно от всички страни, изтупайте ги от излишното и ги изпържете в тиган с горещо олио. В същото олио добавете доматите. *ако олиото е много, отлейте от него. Добавете и скилидките чесън, нарязани на дребно.
Варете на средна степен на котлона, докато сосът се сгъсти.
поднесете чушките с доматеният сос.
Винаги желано ястие...Класика,красиво поднесена:)
ОтговорИзтриванеВкусно, постно, червено!..., припомня много ярко за скоро отминалото лято и предизвиква апетита!
ОтговорИзтриванеМного вкусно, Кате! Прекрасна нова седмица ти желая! :)
ОтговорИзтриванеМного любима гозбица и у нас, Кате!
ОтговорИзтриванеЛека нощ и хубаво утре :)
Ама разбира се, че много обичаме! Страхотия! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеНикога не съм хапвала такова нещо, Кате! Още довечера ще го опитам! Голяма подстрекателка си, да знаеш.
ОтговорИзтриванеПрекрасен месец декември ти желая!
Прегръдки!
Обичани постни ястия, чудесни в твое изпълнение , Кате.
ОтговорИзтриванеПоздрави за теб, вдъхновен и хубав празничен декември!
Вкусно ястие, което може да се направи по всяко време на годината!
ОтговорИзтриванеМного апетитно го поднасяш, бе Катенце! Трябва да изнеса буркан с печени чушки! :)
Прегръдка!