Страници

Крем с тиква в буркани


Продукти: 
100 гр бисквити / използвам Роден край какао 
40-50 гр краве масло, меко 
1 ч.ч. пюре от тиква 
1 к.ч. кокосово мляко 
пудра захар 
1 1/2 ч.л. желатин + 2 с.л. вода
 
 Сгущьонка 
50 гр натурален шоколад 
30 мл течна сметана 

Приготвяне: 
Поставете нарязаното на парченца масло и натрошените бисквити в блендер. Смелете ги да се получат маслени трохи. Разпределете сместа в бурканчетата, заравнете повърхността и притиснете към дъното. Приберете ги в хладилник, докато приготвите плънката. 
Разбъркайте добре консервата с кокосовото мляко. Пасирайте до гладкост в купа пюрето от тиква, пудрата захар и кокосовото мляко. Разтворете желатина във водата и го оставете да набъбне. След като сместа набъбне я сложете на водна баня да се втечни. Може и в микровълновата, съвсем за кратко, сместа не трябва да завира! Изсипете желатина в тиквената смес и отново пасирайте за кратко, колкото сместа да поеме равномерно желатина. 
Изсипете плънката в бурканчетата, върху бисквитеният блат и приберете в хладилник докато се желира. 
Изсипете отгоре Сгущьонка, заравнете и приберете в хладилник. 
Загрейте сметаната в касерола на котлон, до кипване. Отстранете от котлона, добавете шоколада, натрошен на парчета и разбъркайте до хомогенност. Оставете сместа да се охлади и полейте равномерно сладкишите с глазурата. Приберете в хладилник да стегнат за няколко часа. 
 * Ако искате десертите да са постни, то може да пропуснете Сгущьонката, вместо краве масло може да използвате маргарин и не желирайте сместа или използвайте веган желиращ компонент, а течната сметана да се замени растителна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар