Страници
Кашкавал пане в кори за баница
Нямам представа кой е първоизточник на тази идея, но благодаря! Моля, ако някой знае, да сподели в коментарите. Рецептата се появи на много места във вашите блогове и често се появява във Фейсбук. Естествено след като е сполучлива, записвам я и при мен. Хубавото при този начин на паниране е, че какъвто и да е кашкавала, то той няма да изтече в тигана, а ще си остане където му е мястото:). И другото, което искам да споделя е, че по никакъв начин не личи, че са използвани кори, все едно е паниран с брашно.
Продукти:
кашкавал
фини кори за баница
яйце
олио, за пържене
Приготвяне:
Разбийте яйцето в купа.
Нарежете кашкавала на правоъгълни или квадратни парчета, големина, по избор:).
Нарежете корите на правоъгълници или квадрати, съобразете ги с кашкавала, да може да се увие добре. намажете всяко парче кора леко с олио.
Увийте всяко парче кашкавал в едно парче кора.
Потопете в разбитото яйце и изпържете от двете страни в загрято олио.
*олиото е количество, както при пържене на кюфтета и други...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно изглеждат! Отдавна им се каня, но след твоето изпълнение ще ги направя още днес. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, отново много интересна идея при теб! Не бях попадала на рецептата и със сигурност ще е удачно за всякакъв кашкавал. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного много сполучлива рецепта. И аз я гледам от доста време по страниците на интернет, но тука няма такива кори, така че ще се мъчим по стария метод.
ОтговорИзтриванеАх, Кате снимките ти винаги толкова апетитни!
Сладурска идея и аз я гледах:) Поздрави, Кате!
ОтговорИзтриванехахаха, открила си го и ти :) аз нямам проблеми с разтичането нв тигана, но ми е по-чисто и вече така го правя.
ОтговорИзтриванеВзех си парченце за обяд, Кате!
Кате,ослушвам се още от Пепи,сега и ти подстрекаваш към блажни съблазни,страхотен тен си му докарала,много вкусно!Прегръдка и ведър ден,мила!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия е!Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеИ аз не знам кой е първоизточника на рецептата, но добре си спомням, че я видях преди повече от 5-6 години в един турски блог, та от тогава си мисля, че това е турска идея. Все едно, важното е, че се получават уникално вкусни вързопчета, Кате! У нас предимно с бутер тесто. Черпя се веднага с едничко от теб, че как ми стърже коремчето, а те как само ми намигат... :)))
ОтговорИзтриванеХубав ден, Усмивке!
Знам, че е вкусно, личи от снимките ти,Бонбон!
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен!
Не помня дали съм виждала някъде вече тази идея, но със сигурност ме грабна. Обичам паниран кашкавал, а мразя да ми тече;) Прегръдки и мерси, Бонбон!
ОтговорИзтриванеПри мен панирания кашкавал все не става - разтича се! Ще опитам този начин!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!
Изглежда много апетитно. Трябва да опитам!
ОтговорИзтриванеИзбягвам пърженото, но толкова добре изглежда това кашкавалче, Кате... С удоволствие бих ти откраднала едно парченце. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Кате, това и без да го опитам, знам, че е много вкусно. Няма къде да се сбърка с такава комбинация! Изглежда страхотно! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеИнтересна хрумка и сигурна съм също толкова вкусна. Прегръдка, Кате! :)
ОтговорИзтриванеЕх, колко интересна идея. А как обичам паниран кашкавал. :)
ОтговорИзтриванеАз правих Кате, но усещах корите, е знам може дебело да съм завила...
ОтговорИзтриване