Страници

Чорба от свинско рагу


Когато обезкостявам котлет, за да извадя контрафилето, винаги запазвам кокалите в камерата на хладилника. След време или ги правя на супа, или ги готвя със зеле, или пък ги пускам в гърненцето с боб:).
Този път реших да направя супа по рецепта за Оброшка чорба, от блога и се получи много вкусно. Чудесна е за студените дни.




Продукти:
свинско рагу (кости, от които месото е почти премахнато)
1 глава лук
1 пащърнак
1 морков
1 картоф
1/2 ч.ч. ориз
1 голям домат
2 с.л. доматено пюре
суха мащерка
пресен магданоз
суха чубрица
сол
черен пипер
олио
1 с.л. брашно


Приготвяне:
Поставете кокалите в тенджера, залейте с вода и ги сложете да се варят. Когато водата заври, отстранете пяната с цедка или решетъчна лъжица. Поставете капак и варете за около 1 час, да се сварят добре. Може и в тенджера под налягане, следвайки инструкциите за варене и варете за около 30 минути.

Когато е готово, извадете рагуто и го обезкостете.

Обелете зеленчуците и ги нарежете на дребно.
Налейте малко олио в тиган и сложете лука да омекне, добавете останалите зеленчуци, гответе за няколко минути, добавете ориза и пържете до стъкловидност.

Добавете брашното, разбъркайте, добавете домата и доматеното пюре, ако е гъсто, го разредете с малко вода.
Налейте малко от бульона, разбъркайте добре и изсипете в тенджерата с бульона. Добавете месото. Подправете със сол и черен пипер. Варете до готовност на чорбата, докато ориза и зеленчуците се сварят.

Поръсете със ситно нарязаният магданоз и сервирайте ястието топло.


11 коментара:

  1. Ама наистина е разкошна, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз казвам същото като Траянка, чудесна е, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз така запазвам кокали! Стават чудни супи, точно като твоята!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох ... отваряш ми апетита с тези снимки Кате :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, Кате чудна супа за тези студени дни. На вън вали студения дъжд, а в къщи къкри това ароматно ястие...мммм....Вкусотийка!

    ОтговорИзтриване
  6. Много върви с ракийка. Чудно.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно представяне! Ще се постарая да я направя! Браво!

    ОтговорИзтриване
  8. Сега си направихме чорбата,стана много хубава.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря за отделеното време за коментар! Това помага на други хора да преценят рецептата. Радвам се, че ви е харесала. Поздрави! Екатерина

      Изтриване