неделя, 2 ноември 2014 г.

Пържен патладжан с доматен сос


Продукти:
1-2 патладжана
1 кг домати
2 скилидки чесън
щипка захар
сол, на вкус


Приготвяне:
Измийте патладжаните.
Нарежете ги на кръгчета или филийки и ги посолете, Оставете ги така да си пуснат горчивият сок, в тавичка под наклон.
Изцедете патладжаните.
Загрейте олио в тиган на котлон, около 1 см ниво.
Потопете патладжаните в брашно и ги изпържете от двете страни в загрята мазнина.
Извадете ги.
Отлейте малко от олиото и сложете в него обелените и нарязани на кубчета домати.
Добавете захарта и чесъна.
Варете до сгъстяване на соса, преди готовност посолете.
Сервирайте с патладжаните.

1 коментар:

  1. Едно от любимите ми ястия!...Само парче топъл хлебец липсва...ммммм...

    ОтговорИзтриване