“Краят на годината не е нито край, нито начало, а продължение на живота, с мъдростта, на която ни е научил опитът.”
За всички приятели на блога, на мен и за тези, които може би ще открият някаква идея тук, споделям с удоволствие и без претенции, нашата празнична трапеза. На мен лично ми е много приятно, когато вие споделяте точно такива моменти, празници и уют чрез домашна атмосфера.
За посрещането на Новата година избрахме различни салати и мезета, в стил парти. Някои заглавия са линк към рецептите. Менюто ми е ежегодно повторение, но това са традициите у дома, които разбира се понякога променяме.
Хал Борланд, САЩ Писател
За всички приятели на блога, на мен и за тези, които може би ще открият някаква идея тук, споделям с удоволствие и без претенции, нашата празнична трапеза. На мен лично ми е много приятно, когато вие споделяте точно такива моменти, празници и уют чрез домашна атмосфера.
За посрещането на Новата година избрахме различни салати и мезета, в стил парти. Някои заглавия са линк към рецептите. Менюто ми е ежегодно повторение, но това са традициите у дома, които разбира се понякога променяме.
Трюфели със сирена, сушени плодове и орехи и червени чушки със сирена
Различни пушени филета, шунки, хамон и салами
По австрийска традиция е и предсказването на годината, чрез леене на олово.
Първото утро от първият ден на Новата година посрещнахме с традиционната българска Баница с късмети. Тази година направих сурвачка и понеже често върху баницата поставям дрянови клончета, ми хрумна да ги направя като малки сурвачки. Към тях прикрепих листче с пожелание, паричките измих старателно и завих в алуминиево фолио и ги пъхнах в баницата, по време на приготвянето.
Честита Нова 2021 година! Нека всеки ден от нея бъде изпълнен със смисъл, любов, здраве и споделени мигове.
Нека вратата на настъпващата година ни отвори пътя към мира, щастието и удовлетворението, като по този начин я превърнем във фестивал, който ни позволява да отпразнуваме живота.
Желая на всички добър старт през Новата 2021 година и.. Guten Rutsch!
Няма коментари:
Публикуване на коментар