На Новогодишната трапеза присъстват разнообразни салати. Най-често срещаното оформление е часовник. За основа може да се използва всякаква салата. Моята основа е Салата с шунка, кашкавал и майонеза(Столичная).
Салата “Столичная”, беше любимата ми салата в едно заведение, намиращо се срещу Зимен дворец в Студентски град. Съставките ѝ са няколко, но е много питателна. Защо носи това име, не знам, може би заради приликата с Руската салата “Оливие”, но така се наричаше в заведението, така я записвам и аз.
Продукти:
200 гр кашкавал(гауда)
100 гр шунка
1 сварено яйце
100 гр майонеза
1-2 с.л. кисело мляко
скилидка чесън
сол
Приготвяне:
Кашкавала и яйцето се настъргват на едро ренде, шунката се нарязва на тънки ивички.
Майонезата, киселото мляко, щипката сол и счукания чесън се разбъркват добре и към тях се добавят останалите продукти. Салатата се разбърква добре, след което се покрива и прибира в хладилник за няколко часа.
Тук оформена като Новогодишна салата "Часовник":
Няма коментари:
Публикуване на коментар