Тази рибена чорба приготвих без ориз, много ни хареса. Важното при приготвянето на рибена чорба е костите да се почистят и бульона да се прецеди, за да не се развали удоволствието от вкусната храна.
Рибена чорба от шаран
Продукти:
глава, опашка и малко от месото на шаран, ако има хайвер също
2 картофа
1 голям морков
пащърнак 1/4 глава
целина 1/4 глава
черен пипер
сол
вегета
1 глава лук
Приготвяне:
Измийте добре рибените парчета и ги сложете в тенджера с вода да заври. Като заври изхвърлете водата.
Измийте отново внимателно рибата и налейте студена вода.
Оставете да се свари за около 20 минути.
Извадете месото и прецедете бульона. Върнете го на котлона и добавете нарязаните на дребно зеленчуци.
Внимателно отстранете костите и върнете месото в тенджерата. Аз накъсвам месото на по-дребни парченца, повече ми харесва, а освен това съм сигурна, че няма кости.
Като се сварят зеленчуците посолете и подправете с вегета, черен пипер. Оставете още малко на котлона и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар