Страници

Пълнен шаран с орехи и ориз




Рецептата, която предлагам е толкова популярна, че едва ли има нужда от представяне и все пак, за тези, които готвят за първи път, с удоволствие публикувам любимата ми рецепта, която знам от мама.

Почистете и измийте шарана. Осолете го и го натрийте с малко лимонов сок.
Плънка: запържете 1-2 глави лук, нарязан на полумесеци, или на дребно добавете 1 ч.ч. ориз и счукани орехи. Запържете още няколко минутки и посолете, добавете черен пипер и чубрица и червен пипер. Долейте 2-3 ч.ч. вода. Като ориза поеме водата отстранете от котлона.
Напълнете рибата, забодете с клечки отворите или ги зашийте.Сложете я в тава с олио. Отстрани в тавичката изсипете останалата плънка и налейте малко вода 1 ч.ч. Завийте с фолио, сложете я във фурна да се пече на 190 градуса и преди готовност отстранете фолиото да се запече.





2 коментара:

  1. От всички морски вкусотии си избирам пълненият шаран-изглежда много вкусно.Ама при тибе няма спиране -непрекъснато твориш вкусотии-браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, благодаря ти, винаги си толкова мила! Не съм ги сготвила всички неща сега, имах малко архив, който мислех да не качвам, но реших да ги публикувам, понеже рецептите са подходящи за празника.:).

    ОтговорИзтриване