Предлагам ви рецепта за картофени кюфтета от моето тефтерче. Горе-долу техниката за тези кюфтенца навсякъде е една и съща, но са толкова вкусни, че просто рецептата няма как да не присъства и при мен. Все пак това е готварската ми книга:).
продукти:
1/2 кг картофи
1 глава лук (по желание )
1 яйце
черен пипер
сирене краве
сол
Приготвяне:
Картофите се сваряват с кората, изцеждат се от водата и се охлаждат. Белят се и се пресовт с ръчна преса или с вилица.
Добавя се яйцето, ситно нарязания лук ( по желание ), намачканото сирене и останалите продукти. Оформят се кюфтенца, като сместа се притиска силно. Зависимост от сорта на картофите към сместа може да се наложи да се добавят галета, за да абсорбират влагата.
Картофените кюфтета се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио от двете страни.
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар