сряда, 21 декември 2011 г.

"Кумато" шмеркезе


Тези доматки са много специални доматки. Интересни, вкусни, различни. Вече ги публикувах в парти Жоси, но обещах да им отделя по-специално внимание:). Специално за Руми Пулчева, която обожава нестандартните плодове, зеленчуци и всякакви обитатели. А рецептата е широко популярна българска рецепта, която присъства в менютата на повечето механи и ресторанти.
Тези домати по форма приличат на стандартните домати, но цвета им е доста различен - наситен тъмен кафеникаво - червен, дори ги наричат черни. Най- интересното , че не са продукт на генно инженерство. За пръв път се отглеждат в Австралия.
Ето тук съм се опитала да сравня цветовете:)Продукти за 1 бр.:
1 домат
50 гр извара Жоси
1 ч.л. маргарин
1 ч.л. кисело мляко
пресован чесън
щипка червен пипер
Приготвяне:
Отрежете горната част на домата като капаче. Издълбайте внимателно вътрешността и я нарежете.
Разбъркайте я със всички останали съставки и напълнете домата. Похлупете внимателно.

6 коментара:

 1. Имат такъв един коледно-канелен цвят, тъкмо като за през декември :-)!

  ОтговорИзтриване
 2. Четох в проспектите на Метро,че са много плътни и сладки,Канди,а цвета им ми направи впечатление още в предишната ти публикация.Разкошно предястие ни предлагаш!

  Хубав ден!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ви, Дианка, Дени, Еликсир! Хубава вечер и красиви празници!

  ОтговорИзтриване
 4. Мила Candy, благодаря ти много мила приятелко!!!Трогна ме много с началото на рецептата :) Благодаря ти много за хубавите думи които винаги пишеш и за вниманието с което ме удостояваш!!!Голяма рядкост е в днешно време да има толкова чист и мил човек като теб. Благодаря ти че те има, благодаря ти за вдъхновението и нека около теб има само добри и лъчезарни хора. Господ да пази теб и семейството ти :)

  ОтговорИзтриване
 5. Руми, ти си прекрасен човек! Понякога малките жестове изразяват голямо внимание! Радвам се, че оценяваш това и съм щастлива за приятелството ни! Вълнуващи, прекрасни и топли празници ти пожелавам! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване