Рецептата, по която направих сладките е за меденки от Йоли, благодаря!
А за декорацията се доверих на Зори. . Зори, благодаря!
125 гр мед
65 гр кафява захар
1 яйце
1 с.л. ром
50 гр меко масло
250 гр бяло брашно
щипка сол
5 гр бакпулвер
1/2 к.л. сода за хляб
подправки общо 1 ч.л.: индийско орехче, джинджифил на прах, канела
Загрейте в тенджерка на котлон меда и захарта съвсем слабо. Изсипете ги в купа и към тях добавете маслото, яйцето и рома. Разбийте добре с миксер, докато стане на пяна.
Брашното се пресява с бакпулвера, содата и подправките.
Постепенно го добавете към медената смес, с бъркане с дървена лъжица.
Получава се много лепкаво тесто, което се прехвърля върху домакинско прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
Извадете го и го разточете не по-дебело от 1 см, директно върху хартия за печене. Изрежете формичките и отстранете излишното тесто.
Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна, докато краищата леко започнат да се зачервяват.
Като са горещи са много меки. Като изстинат стават твърди. Прибират се в кутии да отлежат няколко дни и стават меки и много вкусни.
Декорирайте ги със захарно тесто или фондан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар