продукти:
1 ч.ч. грис
4 ч.ч. вода
сол
400 гр майонеза
1 малка глава настърган лук
приготвяне:
В тенджера на котлона се налива водата, добавя се солта и се оставя да заври. Оттегля се от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане с телена бъркалка се добавя грисът.
Тенджерата се връща на минимална степен на котлона и се вари за няколко минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Оставя се да се охлади добре (в противен случай ще разтопи майонезите). Ако се е образувала кора се отстранява, а за да не се образува кора може да се покрие с прозрачно фолио докато се охлажда.
Добавя се половината от майонезата, разбърква се, преценява се гъстотата и се добавя останалата. Заедно с майонезата се добавя и настърганият на ренде лук. При сервиране грис хайверът се украсява с маслинки.
4 ч.ч. вода
сол
400 гр майонеза
1 малка глава настърган лук
приготвяне:
В тенджера на котлона се налива водата, добавя се солта и се оставя да заври. Оттегля се от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане с телена бъркалка се добавя грисът.
Тенджерата се връща на минимална степен на котлона и се вари за няколко минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Оставя се да се охлади добре (в противен случай ще разтопи майонезите). Ако се е образувала кора се отстранява, а за да не се образува кора може да се покрие с прозрачно фолио докато се охлажда.
Добавя се половината от майонезата, разбърква се, преценява се гъстотата и се добавя останалата. Заедно с майонезата се добавя и настърганият на ренде лук. При сервиране грис хайверът се украсява с маслинки.
Поредното много празнично предложение! Харесва ми, особено снежкото :))
ОтговорИзтриванеПреди години правех подобен хайвер :) !Благодаря ,че ми го напомни ,Kandy!Върху препечена филийка е страхотен :)! Хубава последна седмица на 2011 год. и весело посрещане на 2012 ! Прегръдки !
ОтговорИзтриванеАааа,намерих му рецептата,ето къде била,Канди!
ОтговорИзтриванеЯла съм нещо подобно,но не знаех как се прави.По принцип не обичам истински хайвер,но този с грис много ми хареса тогава!Ще опитам у дома,благодаря ти!