Една много лесна и вкусна рецепта :). Преди няколко години ме почерпиха с такива кренвиршки, но бяха с цели кренвирши, нещо като балатон с бутер тесто. Аз ги приготвям като парти балатончета:) и слагам тънки резени кренвирш или пък мини кренвирши. Може и без да се мажат с жълтък и без сусам. Понякога ги правя без тези “екстри” и също са много вкусни, но с тях имат по-добър търговски вид:).
Продукти:
бутер тесто
кренвирши
по желание: жълтък и поръска за пита
Приготвяне:
Има различни начини на завиване на кренширшите, но аз най-харесвам този.
Кренвирш може да се остави цял, или да се нареже по дължина на 4, а по ширина на 2 или 3, зависи колко големи ще са кренвиршките.
Тестото се нарязва на ленти, ширина по желание. Всяка лента се увива като пружинка около кренвирша.
По желание се намазват с жълтък и се поръсват с поръска за питки/ сусам, мак…/
Бутер кренвиршките се пекат в предварително загрята фурна на 200 – 220, до готовност( до златисто).
Няма коментари:
Публикуване на коментар