Страници
Коледни бисквитки
От всички блогове се носи аромат на празници и зима! Прекрасно е! Не мога да смогна да намина навсякъде, а днес публикациите са много!!! Толкова идеи, рецепти, толкова любов и топлина... Невероятно настроение създавате, благодаря ви! Днес завършихме и нашите Коледни бисквитки и бързам да ги споделя:)!
Рецептата, по която направих сладките е за меденки от Йоли, винаги за всеки празник я правя, вече съм споделяла няколко пъти и отново ще благодаря на Йолито!!!.
А за декорацията се доверих на Зори. . Зори, благодаря!!! Уникално е, лесно за моделиране, вълшебно!
Продукти за меденките:
125 гр мед
65 гр кафява захар
1 яйце
1 с.л. ром
50 гр меко масло
250 гр бяло брашно
щипка сол
5 гр бакпулвер
1/2 к.л. сода за хляб
подправки общо 1 ч.л.: индийско орехче, джинджифил на прах, канела
Загрейте в тенджерка на котлон меда и захарта съвсем слабо. Изсипете ги в купа и към тях добавете маслото, яйцето и рома. Разбийте добре с миксер, докато стане на пяна.
Брашното се пресява с бакпулвера, содата и подправките.
Постепенно го добавете към медената смес, с бъркане с дървена лъжица.
Получава се много лепкаво тесто, което се прехвърля върху домакинско прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
Извадете го и го разточете не по-дебело от 1 см, директно върху хартия за печене. Изрежете формичките и отстранете излишното тесто.
Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна, докато краищата леко започнат да се зачервяват.
Като са горещи са много меки. Като изстинат стават твърди. Прибират се в кутии да отлежат няколко дни и стават меки и много вкусни.
Декорирайте ги със захарно тесто.
За захарното тесто, фондан
4,5 гр желатин
30 мл вода
60 мл глюкоза
1/2 ч. л. глицерин
1/4 ч. л. лимонена киселина
500 гр пресята пудра захар
Сладкарски боички,
Глицерин се продава в аптеките, а глюкозата на диетичните рафтове в магазините.
Изсипете водата в чаша, сипете желатина и оставете да набъбне. Не разбърквайте! След това го затоплете на водна баня до втечняването му. Добавете глюкозата, глицеринът и лимонената киселина. Добавяйте пудрата захар постепенно и бъркайте с лъжица. Като стане много гъсто, прехвърлете го върху плота и започнете да месите, докато стане гладко и нелепнещо. Оформете го на топка и го завийте във прозрачно домакинско фолио. Оставете го да почине в хладилник 1 ден преди да го използвате. По този начин може да го съхранявате няколко месеца.
Разточете тестото върху плот, поръсен с нишесте и изрязвайте фигурки като бисквитките.
Залепвайте ги към бисквитките с помощта на захарен сироп.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ехеее,прелестни са,Candy! Страшно весели, много усмихнати и те карат да се чувстваш още по-празнично. Поздравления, супер са станали меденките.
ОтговорИзтриванеЧудесни, много закачливи и много празнични, Бонбонче :)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти много хубави празници :)
Прегръдки :)
Канди,каква неповторима снежна приказка си пресъздала с тези чудни меденки!Личи си многото старание и настроение,които си вложила в подготовката за празника!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела Коледа!
Много сладурски бисквитки :)
ОтговорИзтриванеВесели празници !
Ееее, Кенди,
ОтговорИзтриванестрахотни са;-) Поздравления!!!
Ей сега си записвам рецептата за този фондан, да видим дали ще се наканя някой ден и аз да поработя по този начин:-)
Весели празници!
Благодаря на всички за милите думи! Благодаря, че харесахте нашите бисквитки!:) Благодаря, че се отбивате тук и оставяте коментари! Благодаря, че се запознахме дори и виртуално! На всички вас: Весели празници! Сабина, специално за теб, понеже мисля, че за пръв път се отбиваш: Благодаря за това, че остави коментар!Весели празници и на теб!
ОтговорИзтриванеКенди, голяма веселба при теб, много красиви снежковци и джинджъри!
ОтговорИзтриванеМного са сладки тези снежковци, Кенди! Весела Коледа ти пожелавам, изпълнена с много топлина и хубаво настроение!
ОтговорИзтриванеМнооооого сладки бисквитки, създават пазнично настроение :))
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Candy ти си просто вълшебница. Тези меденки от десктопа създават много коледно, празнично настроение, а на живо са сигурно още по-красиви, ароматни и вкусни :) ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ !!!
ОтговорИзтриванеКанди,вече си готова за Коледа-много добре са се получили Снежковците.
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Отново се включвам, за да ви Благодаря!!! На всички ви желая Весели, топли и уютни празници!
ОтговорИзтриванеКенди, вълшебни са :)
ОтговорИзтриванеСъздават страхотно настроение!
Прегръдка и една вълшебна Коледа!