Страници

Пилешки "бохчи" с палачинка


Едно чудесно, вкусно и интересно предложение за празници или пък за по-специални вечери...
Бохчите от палачинки са вече доста популярни и въпреки това все още са много актуални, те са и десерта от днешното ни интересно меню. Тези торбички обаче са от пилешко филе и палачинки.


Продукти:
2 бр. пилешко филе, бяло месо
4 бр. гъби печурки
4 бр. топени сиренца

за палачинките:
300 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 гр брашно

допълнително:
сол
олио
майонеза
черен пипер


Нарежете всяко филе на две части, както прецените напречно или надлъжно. Целта е да получите 4 пържоли. Начукайте ги през фолио. За да се уголемят.
Сложете гъбите във подсолена вода и ги оставете да се сварят за около 15 минути.
Извадете ги и ги отцедете.
Напълнете всяка гъбка с парченца топено сирене.

Направете тестото за палачинките като разбиете всички продукти за него.
Изпечете палачинки.
Сложете една пържола, посолете и поръсете с черен пипер и върху нея намажете майонеза.
Сложете палачинка.
Ако е необходимо изрежете като кръг месото и палачинката.
Сложете в центъра пълнената гъба и прихванете краищата в средата, като торбичка, бохча.
Вържете с конец.
Сложете ги в тавичка с хартия за печене и ги изпечете на 200 градуса за 15 минути, ако започне да ви загаря палачинката, може да покриете с фолио.
Извадете и сервирайте, може декоративно да завържете лук, цветни панделки...


3 коментара:

  1. Много красиво интересно и вкусно!
    Страхотна си Кенди, пълна с чудни идеи и страхотно изпълнение!
    Прегръдки и хубав уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ама много си идейна-поздравления!Толкова сладурски са станали,как ми се иска да ги направя,ама ми трябва времееее.
    Приятна вечер ,мила Кенди!

    ОтговорИзтриване
  3. А,ето това се казва интересна хрумка!
    Представях си палачинката да е отвън,но ти определено си направила страхотна бохча в обратния ред-супер оригинално и много ефектно,браво,мила!

    ОтговорИзтриване