Страници

Редено гювече




Продукти:
за 1 порция:
1/2 глава лук
1 печена чушка
1 малък сварен картоф или 1/2 голям
1/4 пушено топене сирене / опаковка като колбас/
1/2 кренвирш
1/4 суджук
1 домат на кубчета /илидомати от консерва/
20 гр. краве масло
1 яйце





Приготовление:
Гювечетата нямат нужда от специална рецепта, но за да станат вкусни е необходимо да се използват и вкусни продукти:). Тези ястия могат да се приготвят с каквито налични продукти имате, но присъствието на пушено топено сирене Жоси, непременно ще предаде неповторим вкус! Предлагам ви моята идея за едно наистина вкусно гювече и смело мога да твърдя, че все още не съм опитвала по-вкусно в нито едно заведение за хранене:) Във всяко гювече, без да се намаслява/ или с малко мазнина се реди по следния начин: - 1/2 глава лук, нарязан на ситно, застила се по цялото дъно. - лентички от 1 печена чушка - нарязани кубчета картофи - кръгчета топено сирене - кръгчета кренвирш - резени суджук - домати - парченца масло. Затварят се с капаците, /За форма без капак покривам с домакинско алуминиево фолио./ Поставят се във фурна, включваме на 170 градуса и печем за около 40 минути. Продуктите не се нуждаят от много печене :). Изваждаме от фурната, чукваме по едно яйце във всяко гювече и запичаме без капак.

*Ако нямате в момента сварени картофи, може да използвате сурови, но ги нарежете на много малки кубчета, за да могат да се изпекат добре.



1 коментар:

  1. Ама, че вкусно изглеждаааа!:-))) Бонбонче, страхотно се е получило това редено):-))) Обичам гювечета, защото винаги стават страхотно вкусни!
    Прегръдки и хубава и вкусна вечер!:-))

    ОтговорИзтриване